Imatge del vehicle accidentat a la rotonda de la carretera C-31 de Pals.

Surrealista accident a Catalunya: Encasta, begut, el seu cotxe contra una rotonda

La conductora, que assegura que no va veure l'obstacle, va registrar 0,84 mg/l d'alcohol | El mateix dia, també a Pals, es va declarar un incendi a prop de la Ràdio Liberty

Aquest dilluns al matí s’ha conegut un d’aquells episodis que es podria titllar de ridícul i grotesc, però que, d’entrada, no s’hauria de repetir pel perill que comporta. Un cotxe s’ha encastat contra l’estàtua que hi ha al bell mig d’una rotonda a Pals, al Baix Empordà.

Els fets han succeït aquesta mitjanit, a la rotonda que enllaça la carretera C-31 i la comarcal GI-652, al sud de Pals. El vehicle accidentat ha envaït l’interior el carril interior i, després de superar uns metres de còdols de gran mida que envolten l’estructura, s’ha encastat contra aquesta. És feta de formigó, i representa la proa d’un vaixell.

Segons ha informat 'Ràdio Capital', la conductora del vehicle, que ha resultat il·lesa, conduïa de tornada d’un restaurant proper. Ha explicat als agents de la policia local que s’han desplaçat al punt de l’incident que la foscor no li ha permès veure l’obstacle.

La conductora triplicava la taxa d’alcohol permesa

Els agents han detectat símptomes, en la conductora accidentada, d’haver consumit alcohol. Per això han sol·licitat una prova d’alcoholèmia, que ha resultat de més del triple del permès, 0,25 mil·ligrams per litre: 0,84 mil·ligrams per litre d’alcohol.

En aquesta ocasió no s’han hagut de lamentar víctimes, però segons el Servei Català de Trànsit, es calcula que aproximadament l’1% dels conductors circulen amb una taxa d’alcoholèmia superior a la permesa. De cada tres morts en accidents de trànsit, un ha donat positiu per consum d’alcohol.

Petit incendi causat per pirotècnia a tocar de Ràdio Liberty

Aquest mateix diumenge, en aquest cas al migdia, es va declarar un incendi a la mateixa localitat de Pals. En aquest cas, al seu litoral, dins la zona del parc natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter, i ben a prop de la ubicació de la històrica i polèmica Ràdio Liberty. 

Segons informa 'El Punt Avui', els Bombers de la Generalitat van extingir el foc, de poques dimensions, el mateix migdia, però en desconeixien l’origen. Si més no, Salvem la Platja de Pals atribueix l’incident a la manipulació de pirotècnia i petards a prop de la zona boscosa. Per sort, la pluja que havia caigut hores abans va evitar problemes més greus.