Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Captura del vídeo de la mare que entra a la classe del seu fill per donar-li el merescut al jove que li fa 'bullying'

Entra a la classe del seu fill per donar-li el merescut al jove que li fa 'bullying'

El vídeo s'ha fet viral coincidint amb el Dia Internacional Contra la Violència i l'Assetjament a l'Escola

Un de cada cinc nens pateix 'bullying' o assetjament escolar, i només tres de cada deu asseguren haver rebut el suport del centre. L'assetjament escolar s'ha convertit en un dels principals problemes a les escoles. I encara que els casos van en augment, segueix sense haver-hi una clara percepció.

En alguns casos, la passivitat de les institucions és tan gran que els pares senten la temptació de prendre's la justícia per la seva mà. I això és el que ha passat en una escola d'Argentina. I és que, les imatges d'una mare irrompent a l'aula a la recerca de l'assetjador del seu fill s'han fet virals.

El vídeo ha sortit a la llum coincidint amb el Dia Internacional Contra la Violència i l'Assetjament a l'Escola, i ha estat compartit de manera viral a Twitter, generant un intens debat. Tot i que la dona s'ha pres la justícia per la seva mà, molts aplaudeixen la valentia d'aquesta mare.

L'escena que s'ha fet viral

Els alumnes d'un col·legi a la localitat argentina de Río Negro van gravar amb els mòbils l'escena que està fent la volta al món. Exactament, una mare irromp a l'aula a la recerca dels assetjadors del seu fill. «Estic podrida de denunciar, vaig venir deu milions de vegades sense rebre resposta», es queixa.

Primer pla de la captura de la mare que ntra a la classe del seu fill per donar-li el merescut al jove que li fa 'bullying'
La mare va començar a colpejar a l'assetjador | Via Szeta

La furiosa mare interromp la professora i exclama a crits que fa temps que demana ajuda per al seu fill víctima de 'bullying'. «Qui són, Benjamín?», li pregunta la dona al fill davant de la resta d'alumnes. «Estan enganxant-lo, assetjant-lo, fotent-lo al bany», denuncia la dona molt exaltada.

La dona, cada cop més nerviosa, crida que «ja els queda un any per ingressar a vostès, pocavergonyes de merda». Aleshores s'escolta un dels alumnes dient «soc jo, soc jo». I la mare es dirigeix ràpidament cap a ell per començar a colpejar-lo mentre la resta d'alumnes intenten impedir-ho.

El col·legi ha reaccionat

El vídeo, difós per Via Szeta, mostra com diversos alumnes i fins i tot la professora intenten calmar la mare. Finalment van aconseguir separar la mare de l'assetjador i la cosa no va anar a més. Però aquestes imatges demostren com el 'bullying' pot afectar també les famílies de les víctimes.

El centre escolar ha reaccionat a les imatges aclarint que havien citat la mare diverses vegades per tractar l'assumpte. Segons l'escola, la mare no va assistir a cap d'aquestes cites. A més a més, lamenten l'episodi ocorregut i asseguren que l'actitud de la dona «no correspon».

El director de l'institut, Lucas Frank, ha recordat que «la normativa és clara» i que «hi ha deures i drets de pares, estudiants i docents». Segons el centre, estan investigant el que ha passat i escoltant totes les versions. Asseguren que prendran totes les mesures necessàries al final de la investigació.

Encreuament d'acusacions

La família de Thiago, l'alumne agredit per la dona, acusen Benjamín i la seva mare de comportar-se de manera agressiva. Neguen que el noi sigui víctima de 'bullying' i, al contrari, l'acusen de tenir sempre una actitud violenta. Segons apunta, és precisament ell qui assetjava altres companyes.

Això ha generat una sèrie d'acusacions, ja que la família de Benjamín dona suport a la versió del jove i la mare. No obstant això, una germanastra seva ha pujat un comentari a les xarxes socials on sí que deixa entreveure que és un jove violent. A hores d'ara, les autoritats estan analitzant la situació per treure'n conclusions.

En tot cas, les imatges ja circulen de manera viral per les xarxes socials i ja són tot un símbol de lluita contra el 'bullying'. Cal recordar que la majoria de les víctimes ho pateixen en silenci. Però quan els familiars ho descobreixen, el patiment acaba afectant l'entorn de manera molt clara.