Imatge d'un mosso d'esquadra vestit amb l'armilla anti-bales d'esquena.

La mare de la menor d'Igualada a Pedro Sánchez: «Frenin aquestes salvatjades»

La menor va rebre una agressió sexual brutal que ha commocionat tot el país i la mare demana que la llei sigui «més dura»

La xacra de les violacions no s'atura i, malauradament, sembla que vagi a més. Així ho demostren dades en què afirmen que els Mossos d'Esquadra atenen dues denúncies cada dia per violacions a Catalunya.

La darrera que ha saltat als mitjans ha estat el cas de la menor violada a Igualada. Es tracta d'un cas salvatge que ha commocionat tot el país. Els mitjans de comunicació van plens de les informacions que es van coneixent en comptagotes sobre aquest terrible succés que va tenir lloc la matinada de diumenge a dilluns 1 de novembre, i és que la jove de només 16 anys va haver de ser intervinguda quirúrgicament a causa de les greus ferides que va patir durant l'assalt.

La mare de la menor d'Igualada escriu una carta a Pedro Sánchez

Des d'un primer moment, els progenitors de la nena van demanar ajuda públicament per trobar l'autor o autors d'aquests terribles fets. De moment, els Mossos d'Esquadra segueixen investigant què va passar aquella matinada i no hi ha hagut detencions.

Aquest dimecres, 3 de novembre, van ser nombroses les manifestacions que es van produir a Catalunya per condemnar els fets i reclamar un enduriment de les penes. La família de la menor violada a Igualada, totalment consternada, continua fent sentir la seva veu tot i els terribles fets que els ha tocat viure.

En aquesta ocasió, la mare de la nena de 16 anys ha escrit una carta dirigida directament al president espanyol, Pedro Sánchez, la qual ha estat publicada a 'La Vanguardia'. Allí demana diverses mesures que, creu, poden evitar que tornin a passar fets tan terribles.

Algunes d'aquestes mesures que la mare redacta son que es restringeixi l'accés per edats a les zones d'oci i que, en aquelles on hi van adolescents, es prohibeixi el consum de drogues i alcohol.

A la carta també reclama més protecció i vigilància, així com una «llista negra» de violadors, assassins i delinqüents a qui se'ls prohibeixi accedir. També considera que hauria de ser obligatori que es porti «una polsera salvavides» que alerti la policia en cas de perill. A la carta interpel·la directament Sánchez demanant que «frenin aquestes salvatjades ja, que la llei sigui dura per a ells».