IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La història de la marihuana penjada a l'interior de la comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca

Les fotos corren com la pólvora i la Guàrdia Civil explica que el procés està sota custòdia i tutela judicial

La marihuana, vista des de l'exterior de la comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca.
La marihuana, vista des de l'exterior de la comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca. | CatalunyaDiari.cat

La confiscació de marihuana sempre acaba amb mal de caps pels agents de la policia. Sigui un mal de cap literal o figurat, com ha estat aquest cap de setmana pels agents de la policia judicial de la comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca.

Després d'una operació antidroga, agents de la Guàrdia Civil es van fer amb diverses plantes de marihuana encara verda i la van posar a assecar en una habitació de la comandància amb la mala sort que algú en va fer fotografies i van començar a córrer per les xarxes socials. Dissabte al matí tothom es preguntava quines eren aquelles plantes que, penjades cap per avall, es veien des de l'exterior de la comandància de l'Institut Armat en aquest municipi del Baix Llobregat.

Ningú amaga que veure aquest tipus de plantes, sigui encara en testos o penjades, en golfes no sobta en alguns municipis de Catalunya però veure-ho a l'interior d'una comissaria policial, encara no havia passat mai. Les fotografies corrien com la pólvora. Fins i tot un diputat d'Esquerra al Parlament de Catalunya, Ruben Wagensberg, en va fer un tuit.

Quines plantes eren i què hi feien allà?

Fonts de la Guàrdia Civil han explicat a CatalunyaDiari.cat quin és el motiu pel qual tenien aquestes plantes, que s'ha confirmat que és marihuana, penjada en una construcció similar a una torre de vigilància.

Després de l'aprensió en l'operació antidroga els agents van posar a assecar les plantes que s'havien confiscat; tal com marca el ritual, cap de per avall i penjades per fer que els hi toqui més l'aire. Segons fonts consultades de la Guàrdia Civil, guardar les plantes en verd pot causar emanacions nocives i per això s'assequen.

La marihuana, penjada cap per avall, es pot veure des de l'exterior de la comandància.
La marihuana, penjada cap per avall, es pot veure des de l'exterior de la comandància. | CatalunyaDiari.cat

 

I el lloc escollit, aquesta torre de control, és per fer-ho allunyat dels agents. Quan les plantes s'assequen, els agents les guarden en paquets pendent de ser requerits pel jutge o per quan l'autoritat judicial n'autoritza la seva destrucció.

Aquestes plantes, i segons també les explicacions de fonts de la Guàrdia Civil, ara s'assequen, seran custodiades i finalment destruïdes sota la vigilància del jutge que va autoritzar l'entrada al domicili on eren i que està portant les diligències d'investigació. La seva toxicitat i composició és important a l'hora de decidir quina és la possible pena pels narcotraficants.

La marihuana a l'interior d'aquesta torre de control de la comandància de Sant Andreu de la Barca.
La marihuana a l'interior d'aquesta torre de control de la comandància de Sant Andreu de la Barca. | CatalunyaDiari.cat

 

Guardar les plantes, un problema

No només en aquest cas la confiscació de plantes de marihuana han portat problemes als agents. Fins que el jutge no n'autoritza la seva destrucció —alguns cops cal guardar-la fins al dia del judici— les plantes s'han de guardar a la comissaria i en algunes petites, com les dels Mossos en comarques amb menys població, s'acaben guardant al pàrquing, deixant la corresponent i habitual olor que fan aquestes plantes quan s'assequen.

Alguns sindicats, en reiterades ocasions, han demanat dotar les comissaries amb habitacions i magatzems per poder-hi guardar les plantes que es confisquen en operacions antidroga a l'espera de ser entregades al jutge. En grans confiscacions, si es fan a l'aire lliure, el jutge pot autoritzar-ne la destrucció per evitar que s'hagin de guardar en sacs i més sacs a les comissaries.


Comentaris

envia el comentari