Imatge de Mario Cáceres Muñoz.

Mario, el jove de 27 anys que ha mort per pura mala sort

Mario Cáceres Muñoz va morir dissabte a la tarda quan li va caure un cotxe a sobre

Hi ha morts que sembla que responguin veritablement a un macabre caprici de l'atzar. Aquest és el cas de Mario Cáceres Muñoz, el jove de 27 anys veí de Plasència que dissabte va perdre la vida en un accident. Un cotxe li va caure a sobre mentre conduïa per la carretera a Casatejada (Càceres).

Mario anava amb el seu cotxe blanc per l'EX-A1 a l'alçada de Casatejada quan un cotxe es va precipitar al buit des d'un pont. L'estructura elevada a l'autovia canalitza el trànsit cap a Casatejada, Jaraíz de la Vega i l'autopista. La mala sort va voler que el cotxe negre caigués sobre el blanc.

El cotxe accidentat va caure sobre el punt on circulava el vehicle conduït per Mario. L'impacte va ser tan brutal que el cotxe del jove va quedar comprimit i ell va morir a l'acte. Diumenge va ser acomiadat entre llàgrimes pels seus familiars i amics, incapaços d'assimilar encara els fets.

El seu cotxe va quedar aixafat

És difícil encaixar la mort sobtada d'algú tan jove, però encara més quan l'única explicació és la mala sort. L'accident va passar dissabte a última hora de la tarda, un motiu pel qual inicialment només se'n van assabentar els més propers. Va ser diumenge al matí quan va començar a córrer la notícia.

Mario acabava de creuar les instal·lacions de VerAvic a l'autovia, a uns deu quilòmetres de Navalmoral de la Mata. Un cotxe negre que circulava pel pont va perdre el control i va trencar les barreres metàl·liques de protecció. El vehicle va caure damunt del de Mario, aixafant-lo completament.

Imatge del lloc de l'accident.
El lloc de l'accident on va morir Mario. | Guàrdia Civil
 

La Guàrdia Civil ha iniciat una investigació sobre l'accident. Segons han explicat, «un cotxe ha caigut sobre un altre turisme que circulava amb sentit cap a la A-5, el conductor del qual ha mort». En paraules de la mateixa policia, «el cotxe va quedar com quan aixafes una llauna de refresc».

Va ser una qüestió de centímetres, de segons, els que van marcar la diferència entre la vida i la mort d'un jove ple de vida. Aviat es va conèixer la identitat del noi. Era Mario, el noi que va estudiar al Col·legi de la Santísima Trinidad des de 3r de l'ESO. El mateix centre que avui plora la seva mort.

Ple de joia i confiança en si mateix

«Hem perdut en un accident de trànsit el nostre estimat alumne Mario Cáceres Muñoz, de 27 anys». Així donava la notícia el col·legi, que definia el que havia passat com «un succés marcat per la casualitat més fortuïta». El centre recorda com «Mario va arribar a tercer de l'ESO amb el somriure a la boca».

Segons expliquen, el noi era «molt mogut a les classes, es posava a l'última fila central, amb prou feines podíem corregir-lo, ja que somreia i ens desarmava». Amb el temps «va aprendre els nostres costums i es va adaptar a tot». Des de llavors «era el primer que sortia al pati a conquerir el camp de futbol».

Mario es va treure després el batxillerat amb bones notes i es va poder matricular a Arquitectura a la Universitat Politècnica de Madrid. Els que el van conèixer asseguren que era «un noi ple de joia i de confiança en si mateix». Per celebrar els seus triomfs aixecava les mans i llançava petons.

Una mort absurda i injusta

La mort de Mario ha causat una profunda commoció a tota la ciutat, per la seva marxa prematura i per les circumstàncies. Els seus familiars i amics coincideixen que és una mort «absurda i injusta». Però s'alegren d'haver coincidit en aquesta vida terrenal amb ell, d'haver pogut conèixer-lo.

Imatge d'un guàrdia civil de trànsit.
La Guàrdia Civil investiga l'accident mortal. | Guàrdia Civil
 

Així ho demostra la gran quantitat de missatges que en qüestió d'hores van omplir les xarxes socials. Alguns es mostraven atònits davant dels fets, altres recordaven els bons moments al seu costat. Molts dels seus excompanys rememoraven els campaments i les excursions que van fer junts.

Tots estan al costat de la família en aquests moments tan durs, i estan intentant encaixar els fets. Mentrestant, el jove que conduïa l'altre vehicle va ser intervingut d'urgència per trauma toràcic i abdominal. Continua en estat molt greu, a l'UCI de l'Hospital Universitari de Càceres.