Tempesa a Lleida.

Imatges: Tempestes molt violentes amb vent i aiguats a diferents zones de Catalunya

El mal temporal ha provocat grans destrosses

Després de tants dies amb el cor encongit davant els greus incendis produïts en diverses zones de Catalunya, és hora que arribi una bona pluja d'estiu. Això si, podria ser violenta. Per aquest motiu, cal molta precaució sobretot a les carreteres.

Amenaça de temps virulent en algunes zones de Catalunya, més concretament a les comarques de la Noguera i el Segrià. Així ho ha informat Protecció Civil al seu compte de Twitter per demanar prudència als habitants de les zones esmentades anteriorment.

«Avís de temps violent especialment a les comarques de la Noguera i el Segrià. Hi pot haver pedra de més de 2 cm, fortes ratxes de vent, esclafits, tornados o mànegues. Prudència», ha assegurat.

Així, tal com es pot observar en la piulada anterior, hi ha perill de fortes pedregades i grans ratxes de vent. Per aquest motiu, emergències, demana molta precaució, especialment, pel que fa a la mobilitat i a les activitats a l'exterior.

«Les tempestes que estan entrant per ponent poden anar acompanyades de fortes tempestes, vent o pedra», ha afegit protecció civil.

▶️ Les platges catalanes, plenes de gent gràcies a les altes temperatures dels últims dies

Grans destrosses a causa de la tempesta

Finalment les previsions meteorològiques s'han complert afectant la Noguera i el Segrià. A causa de les fortes ratxes de vent, la ciutat de Lleida s'ha vist molt afectada i el mal temporal ha provocat diverses destrosses.

Una tempesta amb fortes ratxes de vent que s'han aproximat als 70 quilòmetres ha fet diverses destrosses a punts de la ciutat de Lleida a partir de les cinc de la tarda. A tot el Segrià i la Noguera s'ha activat l'alerta per l'entrada d'un front molt virulent provinent de l'Aragó.

A Alguaire s'ha registrat una ratxa màxima de 130 quilòmetres per hora. A Lleida el vent ha arrencat arbres i rames a zones com Pardinyes i també Ciutat Jardí. A General Brito la força de l'aire ha tombat motocicletes aparcades.

Des de la Paeria s'ha alertat a través de xarxes socials del temps violent per una tempesta acompanyada de pedra, ratxes de vent, esclafits i tornados al Segrià, demanant així extremar les mesures de precaució i limitar moviments.

Imatges de les conseqüències del temporal