Incendi forestal

Nou incendi forestal a Catalunya: més de 35 dotacions dels Bombers hi estan treballant

Les flames es troben en una zona de difícil accés

Els incendis forestals no donen treva al cos de Bombers i, encara menys, quan estem vivint una de les onades de calor més importants dels últims anys. Per aquest motiu, els professionals de l'àmbit demanen prudència i precaució davant la possibilitat de noves cremadisses.

Nou incendi forestal a Can Pere de la Plana, al terme de Sant Pere de Ribes, Garraf. El cos de Bombers de la Generalitat ha informat del greu succés a través del seu compte de Twitter. L'avís de les flames s'ha produït al voltant de les 15:06 hores d'aquesta mateixa tarda.

Segons afirma el cos, les flames pugen muntanya amunt i es tracta d'una zona de difícil accés i amb males comunicacions de ràdio, fet que dificulta encara més la feina dels Bombers, ja que a banda de les complicacions per accedir-hi, cal sumar-hi la impossibilitat de comunicar-se per radiofreqüència.

De moment, fins al lloc s'hi han desplaçat 24 dotacions, 5 de les quals aèries. Els avions de vigilància i atac es troben descarregant als flancs de l'incendi de Can Pere de la Plana i els helicòpters bombarders intenten evitar els focus secundaris.

▶️ Un vaixell de Salvament Marítim xoca i enfonsa un iot al Port de Tarragona

Estabilitzat l'incendi de Baldomar

L'incendi de Baldomar, a Artesa de Segre, la Noguera, que des de dimecres passat ha cremat almenys 2.700 hectàrees de superfície ha estat donat per estabilitzat aquest dilluns a la tarda. Encara que és una bona notícia, ha estat un dels incendis més virulents d'aquest any.

Els Bombers ho han anunciat a les seves xarxes socials a la mateixa hora que ho feia el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en compareixença davant dels mitjans al centre de comandament de Cerdanyola.

El titular de la cartera d'Interior del Govern ha indicat que amb l'estabilització del que ha estat fins ara un dels pitjors incendis de la campanya acaba el període de simultaneïtat de focs que durant prop d'una setmana ha posat al límit la capacitat del cos de Bombers.

L'estabilització de l'incendi de Baldomar suposa un abans i un després de sis dies seguits de feina continuada, i que arrencava amb l'inici de la campanya de prevenció i extinció d'incendis d'aquest estiu.