Aeroport d'Alguaire

La tempesta arrasa l'aeroport d'Alguaire: avionetes destrossades i 40 confinats

Les virulentes ratxes de vent han provocat diversos desperfectes

L'aeroport d'Alguaire ha sofert algunes destrosses a les instal·lacions aquest dimarts a la tarda en el marc de la tempesta amb fortes ratxes de vent que ha assolat les comarques de Ponent.

Segons ha informat Protecció Civil, una quarantena de persones s'han confinat a la terminal. El cos d'emergències també ha indicat que fins ara s'han rebut un centenar de trucades al telèfon 112 a causa de les tempestes i el fort vent, sobretot al Segrià.

La mateixa tempesta, amb ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora, ha trencat arbres i ha tombat motocicletes a Lleida a partir de les cinc de la tarda. Hi ha alerta activada a diferents punts del Segrià i la Noguera per l'entrada d'un front provinent de l'Aragó amb molta virulència.

El periodista Albert Pinyol ha informat a través del seu compte de Twitter de tot el que ha passat a l'aeroport d'Alguaire.

«Destrosses a l’Aeroport d’Alguaire. Una tempesta amb ràfegues de vent de fins a 130 km/h ha malmès avionetes i hangars», ha publicat.

Fortes ratxes de vent

A Alguaire s'ha registrat una ratxa màxima de 130 quilòmetres per hora. A Lleida el vent ha arrencat arbres i rames a zones com Pardinyes i també Ciutat Jardí. A General Brito la força de l'aire ha tombat motocicletes aparcades.

Des de la Paeria s'ha alertat a través de xarxes socials del temps violent per una tempesta acompanyada de pedra, ratxes de vent, esclafits i tornados al Segrià. El consistori ha demanat extremar les mesures de precaució i limitar moviments.

▶️ Un vaixell de Salvament Marítim xoca i enfonsa un iot al Port de Tarragona

Protecció Civil ha alertat

Amenaça de temps virulent en algunes zones de Catalunya, més concretament a les comarques de la Noguera i el Segrià. Així ho ha informat Protecció Civil al seu compte de Twitter per demanar prudència als habitants de les zones esmentades anteriorment.

«Avís de temps violent especialment a les comarques de la Noguera i el Segrià. Hi pot haver pedra de més de 2 cm, fortes ratxes de vent, esclafits, tornados o mànegues. Prudència», ha assegurat.

Així, tal com es pot observar en la piulada anterior, hi ha perill de fortes pedregades i grans ratxes de vent. Per aquest motiu, emergències, demana molta precaució, especialment, pel que fa a la mobilitat i a les activitats a l'exterior.

«Les tempestes que estan entrant per ponent poden anar acompanyades de fortes tempestes, vent o pedra», ha afegit protecció civil.