Cotxe de policia dels Estats Units

Mata el seu bebè de només deu mesos perquè no ajudava a casa

«Està morta com un clau», va explicar el pare de la menor a la policia

Seth Welch, resident a Michigan, va trucar al 911 per a informar de la mort de la seva filla, Mary, de només deu mesos. Els agents de policia es van traslladar a casa seva, on van trobar el cos sense vida de la nena.

El que més va cridar l'atenció va ser la manera com els dos progenitors van actuar davant aquest succés tan tràgic. La trucada que Welch va fer a la policia ja donava indicis que la mort no va ser casual.

Quan els agents van arribar al domicili, el cos de Mary presentava un aspecte poc normal. «Aquest nadó ja gairebé no semblava un nadó», va explicar el fiscal adjunt Kim Richardson. Pel que sembla, els pares van deixar que la nena es morís de gana perquè no ajudava a la granja familiar.

Mata la seva filla de deu mesos perquè no l'ajudava en les tasques de la casa

A Seth Welch poc li va importar trobar el seu bebè de deu mesos mort. Amb tota la sang freda, va trucar a emergències afirmant que la seva filla estava «morta com un clau de porta».

A més, va admetre que va esperar una hora i mitja abans de trucar a la policia perquè la seva advocada arribés a casa. Així és com l'home va relatar el que havia passat davant del tribunal encarregat de jutjar-lo per la mort de la menor.

A la banqueta també va seure la seva dona, Tatiana Fusari, acusada de permetre que el nadó morís de fam. Tots dos van decidir no alimentar-la perquè era incapaç d'ajudar en les tasques domèstiques que requeria la granja on vivien.

El pare, de 28 anys, va qualificar la mort com una «situació natural» perquè la neva era massa feble per ajudar i guanyar-se el menjar. Quan van trobar el cos del nadó, els fiscals van dir que tan sols pesava una mica més de tres quilos. No tenia músculs i estava completament consumida.

L'advocada defensora dels pares va afirmar que aquests creien que el seu bebè era «prim, no malaltís». Una apreciació que va ser refutada per les mateixes proves. «L'aparença esquelètica de la nena, al meu parer, diu molt sobre quant de temps no la van cuidar adequadament», va explicar el jutge.

De fet, durant el judici es va qualificar la mort com «la cosa més horrible que hi pot haver».

«Està morta com un clau»

Va ser el 2 d'agost quan Welch va trucar al 911 per informar sobre el que li havia passat al seu bebè de deu mesos. «No sé si aquest és el lloc correcte per a informar d'això, però un dels meus fills està mort», va explicar a un agent.

El policia li va preguntar per què creia que la seva filla havia mort, i ell va respondre: «No en tinc ni idea. Ens hem despertat i ens l'hem trobat morta». L'home va explicar que el dia anterior va posar la nena a dormir a les tres de la tarda i que fins a les deu del matí de l'endemà no va anar a veure-la per saber com estava, moment en què va descobrir que era morta.

El mateix agent li va preguntar si creia que era tard per enviar ajuda i intentar que la nena reaccionés, i Welch va respondre que sí. «Està morta com un clau», va respondre amb fredor.

Durant la conversa telefònica, el pare de la criatura va confessar que havia esperat «més o menys una hora i mitja» abans de trucar a emergències. Abans es va posar en contacte amb la seva advocada, que li va aconsellar que esperés que ella arribés per a parlar amb la policia.

Preocupat per l'estat de l'home després de trobar la seva filla morta, l'agent li va preguntar com estava. «Bé, un dia més, és el que hi ha», va respondre, sense expressar cap tipus d'emoció.

El bebè va morir per desnutrició

Tant Seth Welch com la seva dona, Tatiana Fusari, tenen fortes creences religioses. No creuen en els metges i mai han portat ni Mary ni el seus dos altres fills a un centre mèdic.

Asseguren que no hi confien perquè, en una ocasió, un metge els va denunciar als serveis de protecció infantil per no seguir les recomanacions mèdiques. Des de la presó, Welch afirma que no va veure res que el fes pensar que la seva filla no estigués bé.

«La Bíblia diu que el bon menjar és la nostra medicina. Li vam donar menjar: pollastre, patates, pomes, formatge». Va qualificar la mort de la seva filla com una «tragèdia» i va sentenciar: «El Senyor dona, el Senyor pren».

Tot i que Welch afirmi que l'alimentaven, l'informe del forense diu tot el contrari. No hi havia cap indici que fes pensar que la menor patís un trastorn del metabolisme ni paràsits.

Va determinar la causa de la mort com «desnutrició associada amb deshidratació a causa de la negligència dels cuidadors adults». A més, els agents que van acudir al domicili van ser testimonis de les males condicions en què es trobava la casa.

Estava plena d'excrements de ratolins i mosques, i el llit de la petita Mary tenia floridura per tot arreu.

Davant les proves, els membres del jurat només van necessitar vuitanta minuts per a condemnar el pare de la menor com a culpable. La mare serà jutjada d'aquí a poc, i s'enfronta als mateixos càrrecs que el seu marit.