Imatge de la Guàrdia Civil en una actuació a Tarragona, al Tarragonès

Mata el seu marit discapacitat a casa i es treu la vida a Espanya

L'home va arribar amb vida a l'hospital, però va morir unes hores després

Els veïns encara no entenen que ha pogut a portar a una dona de Barbate, a Cadis, a matar al seu marit que patia una discapacitat. Tot just després d'això, la presumpta assassina es va suïcidar llançant-se des del terrat de la casa on vivien. El cas ja està sent investigat per la Guàrdia Civil, que explica que el succés va tenir lloc aquest passat diumenge a la nit.

Eren dos quarts de dotze quan es va rebre l'avís del suïcidi d'una dona al número 20 de l'avinguda Atlántico. Els agents es van traslladar immediatament a l'edifici, situat al centre de la població.

Allà, els veïns de la zona els van descriure la situació. Pel que sembla, la dona hauria pujat al terrat de l'edifici i hauria tancat la porta amb clau des de dins. Donada l'altura des que es va llençar, la dona hauria mort a l'acte en topar contra el terra.

L'home patia una discapacitat i no va poder fugir

Van ser els mateixos agents els que van comprovar que no es podia accedir a la terrassa, ja que la dona de 65 anys l'havia tancat abans de suïcidar-se. Però mentre es feia la comprovació, una cosa que els va cridar l'atenció.

Van poder sentir alguns crits d'auxili i laments que procedien del primer pis. Quan van aconseguir arribar al pis, van trobar el marit de la dona, de 73 anys, que es trobava greument ferit.

Ell mateix demanava ajuda després d'haver patit la violència de la seva dona. Es desconeix quines lesions presentava, ja que la Guàrdia Civil no ha ofert cap detall sobre aquestes.

El que sí que han explicat és que l'home no va poder escapar, ja que patia una discapacitat. Necessitava una cadira de rodes per desplaçar-se, a més d'un respirador manual per mantenir-se amb vida.

La víctima va arribar amb vida a l'hospital, però va morir hores després

L'arribada dels agents va impedir que l'home perdés la vida sobtadament, encara que la seva situació era molt greu. Els agents van avisar als serveis sanitaris d'emergència de manera immediata.

Un cop arribats i estabilitzat el pacient, el van traslladar fins a l'hospital de Puertas del Mar de Cadis. Malgrat els esforços dels sanitaris, l'home acabaria perdent la vida unes hores després, passades les tres de la matinada.

Mentre l'home mirava de lluitar per la seva vida, els agents seguien a l'escenari del crim fins a l'arribada de la comitiva judicial. L'aixecament del cadàver de la dona es va produir a les 02:35 de la matinada. Ha quedat oberta una investigació per intentar aclarir els motius que van portar a la dona a cometre el crim.

Commoció entre els veïns de Barbate

No han transcendit molts més detalls sobre la parella a part de les seves edats. Sí que se sap que els dos estaven jubilats després d'haver estat professors i que vivien a Barbate. No constaven denúncies prèvies per violència.

L'alcalde de la localitat, Miguel Molina, ha volgut condemnar «qualsevol mena de violència». Ha confirmat que es declararà un dia de dol oficial per la mort d'aquests dos veïns i ha donat el seu condol a les famílies dels morts.

Com el seu alcalde, els veïns de Barbate encara estan esborronats pel succés. No han pogut assimilar i no entenen què pot haver motivat un crim així en una parella que mai havia donat problemes.