Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'en Matías, el català que ha aparegut a Granada

Troben en Matías, el català desaparegut que buscaven des del juliol: diu què ha passat

L'home, nascut a Figueres, patia una discapacitat i problemes cardíacs

Matías Escañuela Hidalgo ha aparegut sa i estalvi després de set mesos de recerca. La família de l'home, de 43 anys i nascut a Figueres, estava molt preocupada perquè era una persona vulnerable amb problemes de salut i no entenia què li havia pogut passar.

Sense rastre de Matías des de l'estiu

Els agents de la Policia Local d'Armilla, Granada, van localitzar dissabte passat en perfectes condicions. Gràcies a una trucada ciutadana, les autoritats van aconseguir trobar el seu parador a la localitat andalusa.

Pel que sembla, el protagonista de la història hauria manifestat a la Policia que «estava desaparegut per la seva pròpia voluntat».

La seva família feia mesos que el buscava. No en sabien res des del 16 de juliol passat, moment en què el van veure per última vegada a Granada. La preocupació era màxima perquè aquest home de 43 anys té una discapacitat mental del 65% i té problemes de cor.

En Matías és persona vulnerable. De cabell negre, ulls verds i amb diversos tatuatges, té problemes de cor des de fa temps. Raó per la qual la seva família estava molt preocupada. 

[tweet]1491036963784499200[/tweet][tweet]1491036963784499200[/tweet]

Un final feliç

Afortunadament, aquesta vegada SOS Desapareguts ha pogut desactivar l'alarma amb la millor de les notícies. I és que no sempre poden anunciar que el desaparegut en qüestió reapareix sa i estalvi.

Des de l'Associació del Voluntariat de Protecció Civil i Emergències de Granada (ASVOGRA) s'ha volgut agrair la col·laboració ciutadana durant tots aquests mesos. I és que sense aquesta no hauria estat possible trobar el parador del desaparegut.

De moment es desconeixen més detalls sobre aquest cas. No s'han revelat els motius que van portar aquest home a desaparèixer per «voluntat pròpia».

Tot i això, el més important és que està bé i per fi la seva família pot descansar tranquil·la. I és que la famíñia vivia intranquil·la des de feia molt de temps, ja que en Matías patia diversos problemes de cor des de feia temps. Raó que va encendre les alarmes de la família, que va comunicar ràpidament la desaparició a SOS Desaparecidos. 

Finalment, Matías ha aparegut set mesos després de la seva desaparició. Un miracle? Potser sí. Ara, per fi, la família del figuerenc pot respirar tranquil·la.