Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'edifici que ha explotat a Sant Llorenç de la Salanca, a la Catalunya Nord

Pèssimes novetats: Es confirmen els pitjors temors sobre l'explosió a la Catalunya Nord

Una vuitena persona ha estat trobada sense vida entre les runes de l'explosió d'ahir al Rosselló

La tragèdia de Sant Llorenç de la Salanca suma un nou capítol. Una vuitena persona ha estat trobada sense vida entre les runes de l'explosió i l'incendi d'ahir al Rosselló. Es tracta d'una dona que cercaven des d'ahir al vespre i que havia desaparegut just després de l'accident

Finalment la policia ha confirmat aquest dimarts, 15 de febrer, la troballa del cos sense vida de la noia. Amb aquesta ja són vuit les víctimes després de la deflagració de l'edifici a la Catalunya Nord. 

Cal recordar que entre les vuit víctimes mortals hi ha dues criatures. Els Bombers no han volgut donar més detalls sobre les tasques de rescat que estan duent a terme a Sant Llorenç de la Salanca. De la dona no n'ha transcendit la identitat. 

Imatge dels Bombers de Perpinyà actuant en un incendi a la Catalunya nord
Els Bombers van aparèixer ràpidament per desallotjar les persones afectades | Saperus - Pompiers / Facebook

La vuitena víctima, cercada des de primera hora

Hores després de l'incendi i la posterior explosió, la família de la dona —la vuitena víctima— van alertar les autoritats sobre la seva desaparició

Els Bombers han inspeccionat aquest dimarts un dels edificis que estan a tocar de la botiga que va explotar. Tal com explica 'Vila Web', les autoritats creien amb fermesa que la dona desapareguda era allà. 

Finalment, s'ha confirmat la pitjor de les notícies i el cos de la dona ha estat trobada sense vida en l'edifici adjacent al local. 

Possible origen criminal de l'explosió

«Tenim elements que ens porten a pensar en una pista criminal», va explicar el passat dilluns el fiscal de Catalunya del Nord, Jean-David Cavaillé. Aquest, mentre assegurava que «continuem treballant en la investigació», insistia en el fet que l'explosió podria haver estat provocada. 

L'origen dels fets continua sense ser esclarit, però les càmeres properes a l'espai —situades al carrer Aragó de Sant Llorenç, molt proper a l'espai de l'explosió— podrien tenir-ne la clau. De moment la policia es manté en silenci i encara no han fet pública la causa de l'explosió. 

La investigació, segons Cavaillé, promet ser «llarga i complexa».