Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de l'Hospital Sant Joan de Déu.

La menor que va patir l'abús a Igualada queda sorda d'una oïda per l'agressió

La noia continua ingressada a l'Hospital Sant Joan de Déu

La menor de 16 anys que va patir la terrible violació la nit de la Castanyada a Igualada ha perdut el 90% de l'audició a l'oïda esquerra, segons ha avançat el mitjà ABC. La noia haurà de dur a partir d'ara un audiòfon. Aquesta és una de les seqüeles que li han quedat després del greu abús sexual que va patir ara ja fa 17 dies.

El mitjà ABC ha explicat que la menor continua ingressada a l'Hospital Sant Joan de Déu, on l'han intervingut quirúrgicament diverses vegades a causa de les greus ferides físiques que li van causar durant la violació. Li van realitzar diverses proves d'audiometria per avaluar la capacitat que tenia de sentir sons i finalment s'ha diagnosticat una pèrdua del 90% de l'audició en una oïda. També s'està tractant per intentar apaivagar les conseqüències psicològiques d'aquesta traumàtica experiència.

Encara sense detencions, però amb noves sospites

Quan ja han passat més de dues setmanes del tràgic succés, la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos d'Esquadra continua buscant l'autor o autors. Tot i que fa una setmana estava previst que es prengués declaració a la menor, aquesta encara no s'ha pogut realitzar.

Tanmateix hi ha noves informacions. Segons ha desvelat La Sexta, els Mossos treballen amb la hipòtesi que la víctima coneixia els agressors, que serien dos joves que no eren d'Igualada i que hauria conegut a través de les xarxes socials. Aquestes informacions, però, no han estat confirmades pels Mossos d'Esquadra.

El cas continua sota secret de sumari mentre la mare de la menor continua demanant justícia pels terribles fets que marcaran la seva filla i la família. Amb dues cartes enviades al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la mare reclama més duresa en els càstigs per abusos sexuals, entre altres mesures que considera imprescindibles per aturar aquesta xacra.

Per la seva banda, l'advocat de la família, Jorge Albertini, ha explicat a l'ABC que «tard o d'hora els responsables acabaran detinguts». Ha afegit que «la brutalitat amb què va ser agredida la menor va molt més enllà d'un abús sexual. Mostra voluntat de voler posar fi amb la vida de la persona».