Bonnysa de Muchamiel

Miguel, el professor que ha mort per un cop de calor el primer dia de treball en una fàbrica d’Alacant

Mentre la família assegura que és un accident laboral, l’empresa ho nega

Durant aquest estiu diverses persones han perdut la vida per un cop de calor. Entre elles, Miguel Ángel Muñoz, durant el seu primer dia laboral en una fàbrica durant el torn de nit a Alacant. Aquest passat divendres el jove va avisar el seu superior que es trobava malament, aquest el va acompanyar als vestuaris i Miguel va desplomar-se. Els serveis d’emergències el van traslladar a l’hospital on va ser ingressat per haver patit una fallada multiorgànica, però dilluns va morir.

Encara no hi ha resultats de l’autòpsia, però la família del jove apunta a un cop de calor, tot i que l’empresa ho nega completament. Aquesta ha expressat que la temperatura de les instal·lacions era l'adequada i al·leguen que els treballadors tenen a la seva disposició tant ventiladors com fonts d'aigua.

Miguel Ángel, professor de gimnàstica

El jove havia acabat un màster d'Educació amb el qual podia accedir a la docència, que era el seu somni. A més a més, un dels objectius de Miguel era aprovar les oposicions i poder ser professor de secundària, concretament de gimnàstica que era el que havia estudiat a la universitat. En acabar els estudis,  Miguel va voler treballar mentre esperava poder presentar-se a les oposicions que s’estava preparant i, de pas, estalviar per poder viatjar al Japó, un altre dels seus somnis.

Així, el jove va acceptar un lloc a l’empresa Bonnysa de Muchamiel, de sucs naturals, i aquest passat divendres va començar en el torn de nit. Després d’unes hores treballant en les tasques que se li havien assignat, va dir-li al supervisor que no es trobava bé i, un cop va arribar als vestuaris, va defallir. Miguel va ser ingressat a l'UCI de l’hospital amb pronòstic greu i finalment va perdre la vida aquest dilluns.

Segons la seva família la causa és un  cop de calor que va patir pels esforços que va haver de fer durant la seva jornada laboral i també per les condicions ambientals en relació a la temperatura. Tanmateix, l'empresa ha negat rotundament que sigui un accident laboral perquè el magatzem en el qual estava treballant Miguel està perfectament condicionat i, a més a més,  tenen la certificació de l'Invassat que determina que no hi ha estrès tèrmic.

També et pot interessar...