Fotomuntatge de Tomás Gimeno amb les seves filles

«Recorda'm»: El missatge de Tomás Gimeno abans de matar les seves filles Anna i Olivia

Tomás Gimeno va deixar a la seva xicota una nota manuscrita juntament amb diners abans de desaparèixer

Tomàs Gimeno va gravar el seu nom per sempre al panteó dels monstres de la crònica negra espanyola. A punt de complir-se un any del segrest i assassinat de les seves dues filles Anna i Olivia, d'1 i 6 anys, surt a la llum una informació estremidora. Aquesta es tracta de les seves últimes paraules abans de perpetrar la tragèdia.

La nit del 27 d'abril del 2021, Tomás Gimeno va matar les seves dues filles i les va enfonsar al mar abans de suïcidar-se. Però abans va enviar alguns missatges a la seva ex, Beatriz Zimmermann, com a venjança. I a més a més va deixar-li la seva xicota un estoig amb un missatge manuscrit i 6.200 euros.

Ara ha sigut 'La Vanguardia' qui ha revelat el contingut del missatge que el parricida de Tenerife va deixar la seva parella abans de desaparèixer. Mentrestant, la justícia ha ordenat el sobreseïment del cas donant per bona la versió oficial. Segons aquesta, Tomás Gimeno és probablement mort, encara que en parador desconegut.

Les darreres paraules de Tomás Gimeno

Segons informa 'La Vanguardia', el parricida va deixar un missatge escrit en un estoig amb diners a la seva parella abans de desaparèixer: «Recorda'm pel que era, no pel qual vaig fer, si us plau». Així ho recull la interlocutòria emesa ahir pel Jutjat de Violència sobre la Dona de Tenerife i on es comunica el sobreseïment provisional de la causa.

Primer pla de Tomás Gimeno
Tomás Gimeno serà recordat com un monstre | Cedida

El segrest i assassinat d'Anna i Olivia a Tenerife, el 27 d'abril del 2021, va commocionar l'opinió pública espanyola. El cadàver d'Olivia, la més gran, va aparèixer el 10 de juny a mil metres de profunditat sota el mar. El d'Anna i el de Tomás Gimeno no van aparèixer mai, encara que se'ls dona per morts.

L'acte corrobora la versió de l'atestat de la Guàrdia Civil, segons el qual el parricida es va llançar al mar després d'assassinar les seves filles. De fet, les ampolles d'aire van ser claus per trobar el cadàver d'Olivia. Però el cos de Tomás «va haver-se de veure afectat pels corrents i les marees, portant-ho a una altra posició».

Els seus darrers passos

La tarda del 27 d'abril del 2021, Tomás va aprofitar un permís per emportar-se les nenes. A les 21:27 va aparèixer al port Marina Tenerife carregat amb bosses i bonys, i va desaparèixer. Abans de fer-ho li va enviar uns missatges a la seva ex dient-li que no tornaria a veure mai més les nenes.

Inicialment van pensar que s'havia fugat amb les nenes, probablement a un altre continent. Però després d'uns dies de recerca, la policia va començar a treballar amb l'assassinat i el suïcidi posterior com a principal hipòtesi. Finalment, gràcies a un vaixell especialitzat, van trobar el cos d'una de les nenes.

Al fons del mar, a mil metres, van trobar dues bosses amb llast lligades a una àncora. En una de les bosses hi havia el cadàver de la germana gran, Olivia. L'altra bossa estava buida, i creuen que a dins hi havia el cos de la germana petita i que hauria estat arrossegada pel corrent.

El macabre pla

Segons consta a la interlocutòria, aquella mateixa tarda el pare de Tomás havia gravat un vídeo amb la seva neta Anna fent els seus primers passos. També confirma que el parricida va actuar sol sense l'ajuda de terceres persones. «És amb tota seguretat l'autor material del crim i les víctimes no van tenir capacitat de defensa», afegeix.

L'autòpsia d'Olivia va revelar que la mort s'havia produït per asfíxia, i la interlocutòria confirma la mort «violenta» de les petites. El parricida va actuar de forma premeditada seguint un pla, on l'única finalitat era causar el dany més gran possible a la mare de les nenes. Per tant, va ser una gran venjança contra la seva ex, Beatriz.

Fotomuntatge de Beatriz Zimmermann i les seves filles, Anna i Olivia, assassinades pel seu pare, Tomás Gimeno
Beatriz Zimmermann va perdre les seves filles | CatalunyaDiari

Com a part d'aquest pla, Tomás va repartir les seves pertinences entre els seus amics i va deixar el seu cotxe i el seu gos a casa dels pares. També les claus del vehicle i dues targetes de crèdit amb les claus. A més, va treure 2.700 euros i va intentar activar una línia de crèdit amb un banc en línia, però no va poder.

Va planejar fugir i després se'n va penedir?

La frase que Tomás Gimeno va deixar escrita a la seva xicota abans de desaparèixer reflecteix fidelment la seva personalitat. Tomás era narcisista, egocèntric, capritxós i incapaç de controlar la gelosia i la ira. Quan la seva ex va refer la seva vida al costat d'un home força gran, ell va decidir que les seves filles no creixerien al seu costat.

Els investigadors van plantejar la possibilitat que Tomás planegés fugir després de matar les filles. Però en veure la Guàrdia Civil al port probablement va rectificar i va optar per matar-se llastant-se al mar. Això quadra amb el seu caràcter, ja que era incapaç d'assumir l'escarni públic que n'hagués significat la captura.

Pel caràcter era incapaç d'enfrontar-se a les conseqüències dels seus actes. La seva darrera obsessió va ser que li recordessin per les seves coses bones i no com un monstre, cosa que mostra la seva personalitat narcisista. Però no ho va aconseguir, i el seu nom romandrà per sempre com a símbol de l'horror més menyspreable.