Dispositiu de recerca de la Guàrdia Civil en un pantà

«Va ser tot un embolic»: el misteri de la nena desapareguda en un pantà a Espanya

La tia de la nena assegura que va veure caure a la nena i que l'aigua se la va empassar a l'instant

Els serveis d'emergència continuen buscant a una nena de 10 anys que ahir va desaparèixer en un pantà de Madrid. Els fets van passar durant la tarda al pantà de Sant Joan, i des de llavors s'ha buscat sense descans a la menor.

Aproximadament vora les 18:30 hores de la tarda del dimarts, 29 de juny, el 112 va rebre una trucada d'auxili. La tia de la menor, que conduïa una embarcació amb diversos nens a bord, va avisar que la petita havia caigut a l'aigua.

Sembla que la nena viu a la urbanització Ciutat Sant Ramon, a les ribes de l'embassament, i havien sortit en barca per passar la tarda. Després de l'avís, el 112 va mobilitzar cinc dotacions de bombers i dos helicòpters del Grup Especial de Rescat en Altura. També van enviar al lloc dels fets a un altre helicòpter de la Guàrdia Civil.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Les tasques de recerca es van mantenir fins a la mitjanit, quan es van suspendre per la falta de visibilitat. Però aquest matí, cap a les 07:00 hores, s'han reprès. Els serveis d'emergència l'estan buscant tant dins el pantà com en les seves ribes, però de moment no han donat amb ella.

Al principi es va pensar que ningú havia vist a la nena caure a l'aigua, però hores després, noves informacions han vist la llum. Segons ha explicat la periodista Cruz Morcillo a 'El Programa de Ana Rosa', la tia de la nena la va veure caure.

Els nens anaven pujats en una plataforma adjunta a la barca

Segons explica, la dona conduïa l'embarcació, que portava una plataforma adjunta. En aquesta plataforma estaven pujats diversos nens i estaven passejant pel pantà. «M'expliquen que va ser tot un embolic, anaven en una plataforma adossada a la barqueta i en ella anaven diversos nens», informa la periodista.

En un moment determinat, la tia «veu caure la nena» de la barca, però no pot parar en sec. La dona dóna la volta amb l'embarcació i és llavors quan veu que «se submergeix completament».

Com que no la trobaven, la tia va trucar al 112 i va ser llavors quan es va mobilitzar els serveis d'emergència. La pregunta ara és si la nena portava armilla salvavides, i si no ho portava, esbrinar per què.

«Ells sí que se n'adonen, l'avís és immediat, el que passa és que la tia, pel que em diuen, és que la nena se submergeix directament», explica la periodista. Afegeix que «els pantans i rius són molts més perillosos que el mar, al mar pots surar una miqueta».

«Però en un pantà o riu com no sàpigues nedar vas cap al fons», explica Cruz Morcillo. La periodista explica que hi ha una segona versió que s'està valorant, encara que contrària al que defensa la família. S'està investigant si la nena podria haver perdut la consciència mentre sortia de l'aigua.

Cruz Morcillo explica que «em quadra menys perquè em diuen que l'embarcació estava detinguda». Aquesta versió contradiu la de la tia de la nena, que va dir que estava en moviment i va veure caure a la nena.

Segons ella, la noia «se la va empassar l'aigua» res més caure a l'aigua. Els familiars van avisar a l'instant al 112, però ja no veien la nena a l'aigua. De moment, els serveis d'emergència continuen buscant la nena al pantà, tant a l'interior com a les ribes.

També participen en l'operatiu alguns membres de la Creu Roja, que van ser els primers a llançar-se a l'aigua. Al costat d'ells també treballen agents forestals que han estat pentinant les ribes de l'embassament. I també diversos agents de la Policia Local i membres de Protecció Civil de Sant Martín de Valdeiglesias.

A més, res més donar-se l'avís, es va enviar a un equip de psicòlegs del Servei d'Urgència Mèdica de Madrid (Summa 112). Aquests han estat acompanyant els familiars de la nena durant totes les tasques de recerca.