Fotomuntatge del vaixell 'Ángeles Alvariño' i les dues germanes desaparegudes, Anna i Olivia

Ordenen la fi de la cerca de Tomás Gimeno i la seva filla Anna

El jutge decidirà en els pròxims dies la fi de les tasques de recerca a la zona

El vaixell 'Ángeles Alvariño', que fa un mes que busca els cossos d'Anna i Tomás Gimeno, suspendrà les tasques de recerca pròximament. Serà l'autoritat judicial qui doni l'ordre de paralitzar una cerca que ja consideren «inabordable».

Així, el vaixell té pocs dies i hores per seguir rastrejant la zona a la recerca del cos de Tomás, el pare de les nenes. Tant la jutgessa com el responsable d'operacions de la nau han conclòs que és «impossible» seguir operant en aquesta zona.

El fons marí en aquesta zona és un terreny molt «escarpat» en què ni tan sols les eines adjuntes al vaixell poden treballar. El responsable del vaixell va enviar un informe a la jutgessa qualificant la cerca de «completament inabordable».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«Durant la recerca, la Policia Judicial va descobrir que en la llarga deriva dels motors de l'embarcació van tornar a funcionar. I tot després de la pèrdua del senyal del mòbil durant un curt període de temps. Així, va fer una navegació d'uns tres minuts», explica el peritatge tècnic.

La conclusió és que «el punt on va parar de nou els motors és el punt més probable on Tomás hauria pogut llançar-se a la mar». Aquest informe va fer canviar la zona de recerca del cos de Tomás i que va portar a la troballa de dues ampolles d'aire.

Des d'aquest punt, el robot ha explorat una superfície de 611.903 m². Finalment, l'escrit conclou que «aquesta línia de deriva va ser presa com a base, i l'exploració va anar estenent-se a banda i banda d'aquesta».

La troballa de les ampolles va confirmar les sospites de la Guàrdia Civil, però ara el terreny és massa irregular per seguir explorant. Així, es creu que Tomás hauria usat les ampolles d'oxigen per baixar fins a una profunditat de la qual ja no pogués tornar a pujar.

Beatriz Zimmermann podria no saber mai què va passar amb Tomás

L'autoritat judicial ha d'autoritzar en els pròxims dies el cessament d'operacions de rastre del vaixell. Amb aquesta decisió, pràcticament s'acaben les possibilitats de trobar els cossos de Tomás i de l'Anna.

Les autoritats són conscients que el fet d'haver trobat el cos d'Olivia ja era, de per si, un «miracle». Però les esperances estaven posades en trobar almenys el de Tomás, de manera que la mare de les nenes pogués descansar.

Beatriz Zimmermann va arribar a explicar que tindria por la resta de la seva vida si no tenia la certesa que Tomás era mort. Ella sap que l'Anna és morta, com la seva germana, encara que el seu cos no aparegui.

Però el dubte sobre el destí final de Tomás sempre seguirà aquí. A més, el cas no podrà tancar-se i podria estar obert dues dècades. Davant d'aquesta situació, molta gent fins i tot ha arribat a especular amb la possibilitat que Tomás acabés fugint amb Anna.

I és que argumenten que l'home podria haver matat a Olivia perquè ja era gran, tenia sis anys. Amb aquesta edat, seria difícil endur-se-la i començar una vida nova amb ella sense que la petita demani tornar a veure la seva mare.

En canvi, en el cas d'Anna aquest problema no existiria. Amb només un any, a Tomás li resultaria fàcil començar de zero. Per aquesta raó, molts segueixen creient que Tomás podria haver fugit amb la nena.

Així i tot, la Guàrdia Civil i el jutjat estan gairebé convençuts que Tomás es va suïcidar. El problema és que, sense el cos, pot ser que mai arribi a saber-se què va passar en realitat.