Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'Oliver Heise

Misteriosa desaparició a Gran Canària: ni rastre d'Oliver, un jove de 23 anys

Va sortir el 3 d'agost cap a Gran Canària i l'endemà es va interrompre la connexió

La policia espanyola està desconcertada després de l'estranya desaparició d'un jove de 23 anys a Gran Canària. El desaparegut és Oliver Heise, un motxiller alemany que va sortir de la seva ciutat el 3 d'agost cap a Espanya. L'endemà van perdre la connexió amb ell i no ha tornat a donar senyals de vida.

Les autoritats alemanyes també han iniciat investigacions per trobar el parador del jove. La família d'Oliver no creu que hagi desaparegut pel seu compte i afirmen que era un motxiller experimentat. Continuen amb angoixa els avenços de la investigació, per ara sense cap pista.

Els familiars d'Oliver estan molt preocupats, ja que hi ha moltes coses que no quadren d'aquesta desaparició. El jove estava acostumat a viatjar pel món amb la motxilla, i sempre es comunicava regularment. En aquest cas, tot els fa pensar que li ha passat una cosa greu.

On és Oliver Heise?

On és Oliver Heise? Aquesta és la pregunta que porten fent-se els familiars des de fa 21 dies. El viatger va sortir de Leese, a la Baixa Saxònia (Alemanya) el 3 d'agost, cap a Gran Canària (Espanya). La policia té constància que el noi va arribar sa i estalvi a l'illa aquell mateix dia.

Tot i això, l'endemà la seva comunicació es va interrompre sobtadament i des d'aleshores no en saben res. La mare va denunciar la desaparició el dilluns 8 d'agost. Segons la policia alemanya, «actualment no tenim evidència d'un accident o un crim en què pugui estar involucrat».

«No obstant això, ens prenem molt seriosament les preocupacions dels familiars», han assegurat. Des de la policia alemanya confirmen que estan en contacte amb les autoritats espanyoles per resoldre el cas. Porten des d'allà una investigació pel seu compte, seguint el rastre del noi.

Foto d'Oliver Heise
La Policia Nacional demana la col·laboració ciutadana per trobar a Oliver | Policía Nacional

Demanen la col·laboració ciutadana

Però passats els dies no hi ha ni rastre del noi, i les policies espanyola i alemanya comencen a estar desconcertades. Els familiars del jove estan seguint el cas amb un gran patiment. El seu germà Lukas ha difós el cas a les xarxes socials demanant la col·laboració ciutadana.

Desesperat pel nul avanç de la investigació policial, Lukas Heise ha iniciat la seva pròpia cerca. «Oliver volia viatjar des de Gran Canària a Tenerife i la Gomera, però no és clar que hi hagi arribat», va explicar. Té clar que li ha passat alguna cosa, ja que altrament s'hauria posat en contacte.

Per la seva banda, la Policia Nacional espanyola ha difós la imatge d'Oliver a les xarxes socials confiant en la col·laboració ciutadana. Informen que l'últim cop que el van veure portava una palestina marró i blanca, una ronyonera vermella i ulleres de sol negres. Demanen a qualsevol que sàpiga alguna cosa, que es posi en contacte.

Una altra estranya desaparició a les Canàries

Canàries és un dels llocs amb una ràtio més elevada de persones desaparegudes a Espanya. Aquesta mateixa setmana s'ha produït la troballa del cadàver d'Ignacio Palmero, un jove de 30 anys que feia un any que estava desaparegut. Va ser trobat per casualitat, ja que un dron va reconèixer la seva roba a la muntanya.

El cas de Nacho és especialment dur, ja que el noi feia temps que passava per una situació de depressió. Encara que la policia sempre va estudiar el suïcidi com a principal hipòtesi, en realitat no és tan clara. A prop del seu cadàver van trobar un sac de dormir i llaunes de conserva.

Foto d'Ignacio Palmero
Ignacio Palmero, el jove desaparegut des de feia un any | SOS DESAPARECIDOS

Els familiars d'Oliver esperen que el seu cas es resolgui de manera més afortunada. Fa 21 dies que no saben on és Oliver, i el que és pitjor, sense tenir ni idea del que li ha pogut passar. En les últimes hores, el cas està aconseguint una gran atenció mediàtica que pot ajudar a difondre-la.