Llitera

Aprofita que és el seu monitor de colònies per anar-se'n al llit d'una nena de 13 anys

La nena va explicar que el monitor li va tocar el cul per sota el pijama

L'Audiència de Lleida ha condemnat a 4 anys de presó un monitor que va fer tocaments a una nena de 13 anys durant unes colònies a Àger, a la Noguera el juliol de 2019.

L'Audiència l'ha condemnat per un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys en considerar provat que l'acusat va aprofitar una nit que s'encarregava de la vigilància nocturna per entrar de matinada a l'habitació on dormia la menor i fer-li tocaments per sobre de la roba.

A més de la pena de presó, l'home ha estat condemnat a indemnitzar la noia, que ha hagut de rebre tractament psicològic, a 10.700 euros.

Detingut per abús sexual.
La víctima va patir estrès posttraumàtic. | ACN

4 anys i 9 mesos de presó

En la sentència, l'Audiència també prohibeix l'home acostar-se i comunicar-se amb la jove durant 5 anys, li imposa 5 anys de llibertat vigilada i li prohibeix dedicar-se a cap professió que impliqui relació o contacte amb menors durant 7 anys.

La fiscalia li demanava 4 anys i 9 mesos de presó.

La noia va explicar al judici que, quan tenia 13 anys, un monitor li va tocar el cul per sota del pijama mentre dormia, durant unes colònies a Àger.

L'acusat va reconèixer que va entrar a l'habitació de la nena «per abaixar les persianes» però va negar haver-li fet cap tocament de caràcter sexual.

Les psicòlogues de l'Equip d'Atenció a la Víctima (EATAV) van considerar a l'Audiència el relat de la noia «creïble, coherent i compatible amb una situació viscuda» i la psicòloga que la va tractar va explicar que va patir estrès posttraumàtic.

Els fets van passar el 23 de juliol de 2019 i tant la fiscalia com l'acusació particular demanaven 4 anys i 9 mesos de presó per un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys.

Un menor detingut per abús sexual a Lleida

La Guàrdia Urbana va detenir un menor de 17 anys per un suposat delicte d'abús sexual.

Segons va avançar el 'Diari Segre' i va confirmar l'ACN de fonts properes, els fets van tenir lloc la matinada del passat dissabte a diumenge a la sortida d'una discoteca situada al barri de Cappont.

La víctima va alertar que el jove li havia fet tocaments de caràcter sexual sense el seu consentiment i després de rebre l'avís, agents de la Guàrdia Urbana es van personar al lloc i van acabar detenint al menor.