URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

Mor un abellaire per una picada a la cella d'una vespa velutina a Galícia

Aquesta classe de vespes ha augmentat en la zona de San Jaime i també els casos al·lèrgics

Un vehicle de les urgències sanitàries de Galícia
Les assistències mèdiques només van poder confirmar la mort de l'abellaire | CatalunyaDiari

Daniel García, un abellaire de 54 anys va morir ahir diumenge a causa de la picada d'una vespa velutina a la parròquia compostel·lana de Roxos, a Reborido (Galícia), segons ha informat el mitjà 'La Voz de Galicia'. Els fets va tenir lloc al voltant de les 12.30 hores quan Daniel i el seu veí, aficionat també a l'apicultura, van anar fins a les arenes que tenen a prop de la seva casa. En arribar però van descobrir que hi havia un niu de vespes velutines.

Una de les vespes va picar a la cella a la víctima i immediatament es va avisar al 061. No obstant això, quan el servei d'emergències va arribar només va poder confirmar la mort de l'abellaire. El veí que l'acompanyava no va patir cap picada, segons recull el mitjà citat.

La propagació d'aquestes ha augmentat en la zona de San Jaime i també ho han fet els casos de reaccions al·lèrgiques a la vespa velutina. Les persones properes a la víctima han comentat al mitjà que desconeixien que Daniel patís algun tipus d'al·lèrgia.

Augment dels casos de reaccions al·lèrgiques

L'especialista en al·lergologia del Clínico, Margarita Amisén, ha explicat que a la zona de San Jaime han mort quatre persones, des del 2015, a causa d'una picada provocada per aquesta vespa: «L'al·lèrgia a la picada d'himenòpters és habitual a la nostra consulta» tot i que ha assenyalat que «no és freqüent que causi morts, en estudis internacionals es considera que hi ha una mortalitat de 0,4 per milió d'habitants».

Les consultes per aquest tipus de vespes han incrementat des del 2015, sobretot en els dos últims anys, i afegeix que hi ha persones que havien estat picades amb anterioritat i «mai han tingut problemes ni cap mena de reacció» però que ara «se sensibilitzen, es fan al·lèrgiques de manera que no podem preveure, i en una nova picada tenen una reacció que els pot provocar la mort». Un fet però que ha assegurat que «no és el més freqüent».

L'explicació que ha donat Amisén, al citat mitjà, és que la vespa «o és més agressiva, però és més gran, fa més mal la picada, injecta més verí». Així doncs, segons l'estudi realitzat a Santiago, de cada 100 persones que van haver de ser ateses per una reacció de picada de vespes «77 es van deure a velutinas i les altres a abelles i vespa».


Comentaris

envia el comentari