Unitat de Subsòl dels Mossos d'Esquadra

Consternació als Mossos: mor un agent en caure de 30 metres d'altura

Els fets han succeït mentre feia pràctiques aquest matí a l'avenc de Sant Llorenç del Munt

Els Mossos d'Esquadra han rebut un cop molt dur durant aquest matí de dimarts. Un agent ha mort mentre estava fent maniobres de formació en espeleologia en un avenc de la comarca del Vallès Occidental.  La tràgica notícia ha estat anunciada per la periodista Anna Punsí, que ha explicat el tràgic incident que ha succeït al cos de policia català.

Mor mentre feia pràctiques

Les últimes hores han colpejat durament els Mossos d'Esquadra. La mort d'un company del cos policial sempre és difícil de pair. Aquest dimarts han hagut de passar pel tràngol de la defunció d'un altre agent.

L'incident ha succeït al matí a la comarca del Vallès Occidental. En concret, el sinistre ha succeït en un espai natural del terme municipal de Matadepera, l'avenc de Sant Llorenç del Munt. 

La periodista Anna Punsí, a les seves xarxes socials, ha explicat el sinistre mortal. Un agent dels Mossos d'Esquadra ha mort en caure des d'una altura d'uns 30 metres en aquest espai natural de Catalunya, que l'ha deixat inconscient, però no s'ha pogut fer res per salvar-li la vida. La víctima mortal pertany a la Unitat de Subsòl de la policia catalana

En conseqüència de l'accident, s'han activat els serveis d'emergències, entre ells diverses unitats dels bombers, mentre que el SEM hi ha desplaçat un helicòpter medicalitzat, tres unitats terrestres i un metge a l'interior de l'helicòpter de bombers per atendre l'agent, així com la unitat de suport psicològic per assistir la resta de policies que feien les maniobres amb ell i l’entorn familiar.

Els Mossos, per la seva banda, han activat la unitat canina, la d'intervenció en muntanya, la pròpia de subsòl, i la de mitjans aeris. La unitat d’intervenció en muntanya es farà càrrec de la investigació de l’accident.

La Prefectura s’ha posat a disposició de la família, i els serveis de l'Oficina d’Atenció al Mosso s’han ofert a la unitat de subsòl per tal de fer acompanyament i donar suport.

Loli, la mossa morta en un accident provocat per un conductor begut

El passat mes de juny, els Mossos d'Esquadra també rebien un cop dur per la mort d'una companya. Aquest, a més, provocava la gran indignació en ser causat per la conducció temerària d'un dels implicats.

Segons informava la policia catalana, el conductor que va provocar el sinistre mortal anava begut, no disposava de carnet de conduir i, en provocar l'accident, va fugir del lloc dels fets.

L'accident mortal va succeir al voltant de les 23.00 hores, a la BV-1201, a l'altura del municipi d'Abrera, a les quatre de la matinada. En aquest punt, dos vehicles van topar, provocant la mort de la conductora, agent dels Mossos d'Esquadra.

La víctima era una agent de la unitat ARRO de la Regió Metropolitana Sud. Es deia Loli i tenia 43 anys i, en el moment de l'accident, l'agent tornava a casa després de treballar.

Finalment, els Mossos d'Esquadra el van localitzar unes hores més tard de l'accident i el van acabar detenint.