Imatge d'una dona gran parlant per telèfon

Mor assassinada una àvia de 90 anys a mans del seu net a Catalunya

L'home li volia prendre el telèfon a l'anciana i la va acabar matant

Terrible succés en un municipi de la comarca del Gironès. Una dona de 90 anys ha estat assassinada pel seu net a causa d'una discussió entre ambdues persones. Els fets van tenir lloc el dia de la revetlla de Sant Joan al domicili de la víctima.

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns un home de 37 anys per matar l'àvia de 90 escanyant-la a Sant Gregori, al Gironès. La investigació situa el crim entre les nou i les deu del matí del 23 de juny.

Segons fonts properes al cas, el net, que té antecedents d'ingressos psiquiàtrics, va anar fins a casa de la víctima. Ell mateix va explicar als Mossos que va començar a discutir amb l'anciana, que li va dir que trucaria a la policia perquè l'ingressessin.

Aleshores, segons la seva versió, va intentar arrabassar-li el mòbil, però la va acabar estrangulant. Després, va marxar del domicili i es va acabar presentant a l'hospital Santa Caterina dient que no es trobava bé i que s'havia barallat amb l'àvia.

El detingut passa aquest dimarts a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

El germà de l'assassí va trobar el cos de l'àvia

Va ser un altre net de la víctima, i germà de l'arrestat, qui va localitzar el cos sense vida de la dona al domicili familiar de Sant Gregori i va alertar els serveis d'emergències. En aquesta casa no hi vivia el detingut.

Segons fonts properes al cas, l'anciana no tenia signes evidents de violència, però l'autòpsia ha confirmat que va ser una mort violenta i que té lesions compatibles amb un estrangulament.

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes

Li volia prendre el telèfon

El net es va presentar a l'hospital Santa Caterina de Salt explicant que no es trobava bé i que s'havia barallat amb l'àvia. L'home va quedar ingressat. Tenia esgarrapades a les mans. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Girona es va fer càrrec del cas. Dilluns, tan bon punt va rebre l'alta, el van detenir.

Segons ha pogut saber l'ACN, l'arrestat va declarar davant dels Mossos i va explicar que es va discutir amb l'àvia i que la dona li va dir que trucaria a la policia perquè l'ingressessin.

El detingut va dir que va intentar prendre-li el telèfon, però que la va acabar agafant pel coll fins que va perdre el coneixement. També va dir que durant la caiguda s'havia colpejat el cap.