Imatge de Jorid Sierra i Fabra

Mor atropellada la dona de l'escriptor català Jordi Sierra i Fabra

Antonia Cortijos Sánchez va perdre la vida en un accident a Barcelona

Antonia Cortijos Sánchez, esposa de l'escriptor Jordi Sierra i Fabra va morir en un accident aquest dimarts, vint-i-dos de novembre. La dona, vicepresidenta de la fundació que porta el nom de l'escriptor, va ser envestida per un camió, fet que li va llevar la vida. Els fets van ocórrer a la ciutat comtal on tots dos vivien. 

Segons han publicat al Twitter de la Fundació Sierra i Fabra, Antonia Cortijos, dona de l'escriptor i vicepresidenta de la fundació va perdre la vida a Barcelona atropellada per un camió. Els fets van succeir a Barcelona aquest dimarts, vint-i-dos de novembre. La mateixa publicació continua: «Recordeu-la amb amor».

Desenes de comentaris recordant a Cortijos i donant les condolences a la fundació han resultat d'aquesta tràgica notícia. L'escriptor i periodista Jordi Sierra i Fabra ha narrat desenes d'obres de literatura infantil i juvenil publicades a l'estat i a Llatinoamèrica. També ha estat un estudiós de la música pop de finals dels seixanta.

Un autor amb una llarga trajectòria

Sierra és considerat un dels autors vius amb un major nombre d'obres publicades que traspassa els sis-cents llibres. En un article publicat a La Vanguardia va afirmar que va escriure la seva primera novel·la a l'edat de vuit anys i als dotze ja tenia clar que volia dedicar-se a l'escriptura.

El passat mes de setembre, el Palau Robert va homenatjar els cinquanta primers anys de llibres de l'escriptor amb una exposició. En ella es feia un recorregut per la vida i l'obra de l'escriptor i les parets de l'exposició estaven forrades amb pàgines de les seves obres.

Una fundació amb un objectiu clar

En 2004 es va inaugurar la Fundació Jordi Sierra i Fabra a la capital catalana. Aquesta va néixer com una entitat privada sense ànim de lucre finançada pel seu impulsor amb el propòsit primordial d'ajudar a joves escriptors al seu inici de carrera literària. També busca fomentar el plaer de llegir com un vehicle essencial de formació.

Aquesta fundació atorga anualment el Premi Literari Jordi Sierra i Fabra per joves. El mateix any, l'autor va crear a Medellín, Colòmbia, la 'Fundación Taller de Letras Jordi Sierra i Fabra' amb la finalitat de fomentar la lectura i la creació literària entre nens, joves i adults.