Primer pla dels peus d'un bebè

Mor un bebè de pocs mesos en un hospital d'Espanya per un «bacteri molt agressiu»

Va morir 48 hores després d'ingressar a Urgències Pediàtriques de l'Hospital de Vigo

Un bebè de cinc mesos ha mort a l'Hospital Álvaro Cunqueiro de Vigo afectat per una meningitis pneumocòccica, un bacteri molt agressiu que li ha provocat la mort de manera fulminant. Va morir 48 hores després d'haver ingressat al centre hospitalari.

El menor va morir el darrer 10 de desembre per una infecció bacteriana que li va provocar una meningitis pneumocòccica. Es tracta d'un «bacteri molt agressiu» que resulta letal en bebès que encara no tenen format el sistema immunitari. El nounat va desenvolupar un quadre greu de vòmits, febre i diarrea.

La meningitis és una infecció de la membrana que recobreix el cervell i la medul·la espinal. Recentment es va conèixer la mort d'un nen de cinc anys per meningitis a l'Hospital de Valladolid. A més, aquests casos es produeixen en ple col·lapse hospitalari per l'onada de bronquiolitis a Espanya.

Estava vacunat de meningitis

El bebè de cinc mesos va morir després d'una greu infecció bacteriana causada per Streptococcus pneumoniae. Segons avança El Faro de Vigo, el menor va morir el 10 de desembre, 48 hores després d'haver ingressat a l'hospital. Els pares el van portar a Urgències Pediàtriques de l'Hospital Álvaro Cunqueiro.

El bacteri en qüestió és el causant majoritari de la meningitis bacteriana en adults i la segona causa en nens de més de dos anys. En aquest cas, el nen mort comptava amb la pauta de vacunació corresponent a la seva edat: això fa encara més estrany el contagi i la mort.

Dues ambulàncies
El bebè va ingressar en estat crític a Urgències Pediàtriques. | EuropaPress

Fonts familiars expliquen que van portar el bebè a l'hospital el 6 de desembre amb un quadre de febre, vòmits i diarrea. Li van fer una exploració i van descartar la meningitis, ja que no presentava rigidesa al clatell. L'endemà van tornar a l'hospital i va rebre de nou l'alta davant del «bon estat general».

Denuncien una negligència

La mateixa matinada el nen va començar a convulsionar i van trucar a una ambulància que es va desplaçar fins al domicili. El van traslladar a l'hospital on va ingressar a l'UCI en estat crític. Els metges li van diagnosticar una meningoencefalitis aguda en estat avançat i amb pronòstic terminal. Tot seguit, els facultatius van informar els pares del bebè de la gravetat de la situació. La infecció estava tan estesa que no hi havia res a fer i el desenllaç tràgic es va produir en qüestió d'hores. Va arribar un moment en què només la respiració artificial mantenia el menor amb vida.

La família denuncia una conducta professional negligent per part dels metges que el van atendre la segona vegada. Segons expliquen, es veia que el nen tenia un ull i la boca deformats, però el van enviar a casa igualment. Ara volen denunciar la situació perquè no torni a passar.

Un bacteri molt agressiu

Segons el servei sanitari gallec (Sergas), el bebè va morir després d'un diagnòstic de meningitis pneumocòccica «amb una evolució tòrpida: es tracta d'un bacteri molt agressiu que provoca una malaltia molt greu, una sèpsia que de vegades pot tenir un desenllaç fatal, com aquest cas», expliquen.

La direcció de l'hospital de Vigo defensa que els professionals d'Urgències Pediàtriques van actuar correctament i segons marca el protocol. Afegeixen que a cap de les dues visites presentava símptomes visibles de meningitis, la qual cosa justificaria, segons la seva opinió, l'alta mèdica.

La gerència de l'àrea sanitària ha lamentat la mort del bebè i han mostrat el seu condol a la família. També s'han posat a la seva disposició per aclarir qualsevol dubte en relació amb el cas, però reiteren la bona actuació del personal mèdic i atribueixen la mort a un infortuni.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp