Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge incendi

Mor el conserge d'una escola espanyola atrapat per les flames

L'incendi s'ha produït a la quarta planta de l'IES Francisco Cascante de Múrcia

Dol a la comunitat educativa murciana per un tràgic incendi aquesta matinada a l'IES Francisco Cascales, amb una persona morta. La víctima és el conserge d'aquest centre, que s'ha vist sorprès pel foc. Aquest s'hauria originat a l'habitatge que té dins de l'escola.

El Centre de Coordinació d'Emergències de Múrcia ha confirmat la mort d'una persona a l'incendi d'un habitatge. El foc es va produir de matinada a la llar del conserge de l'institut, a la quarta planta del centre educatiu. Els Bombers de Múrcia s'han encarregat de l'extinció.

L'incident ha alterat la normalitat del centre, que s'ha vist obligat a suspendre l'activitat durant el dia d'avui. A la comunitat educativa regna la consternació per la mort del conserge. Les autoritats s'han fet càrrec de la investigació per aclarir la naturalesa del que ha passat.

Foc a la quarta planta

El 112 de Múrcia ha informat d'un incendi greu a l'Institut d'Educació Secundària Francisco Cascales, aquesta matinada. El foc s'hauria iniciat a l'habitatge que el conserge té dins del centre, i hauria posat amb la vida d'aquesta persona. La notícia ha causat una gran commoció.

Incendi institut Múrcia
Els Bombers han aconseguit apagar l'incendi | Dimas Agudo

Poc abans de les 03:00 hores uns operaris de fibra que estaven treballant a la zona han advertit que sortia fum. Segons La Verdad, el fum sortia d'una finestra de l'últim pis de l'edifici de l'institut. Es tracta de la quarta planta, on està ubicat l'habitatge del conserge.

Els operaris han avisat els serveis d'emergència, que han mobilitzat ràpidament els bombers. La ràpida actuació dels Bombers de Múrcia ha permès extingir les flames amb celeritat, però dins de l'immoble han trobat una persona sense vida. El forense ha confirmat la mort de l'home.

La principal hipòtesi

L'IES Francisco Cascales es troba ubicat a l'avinguda Teniente Flomesta de la capital murciana. Efectius de la Policia Local i la Policia Nacional s'han desplaçat fins al lloc per iniciar una investigació. El forense i la comitiva judicial s'han encarregat de l'aixecament del cadàver.

De moment no hi ha conclusions fermes sobre el que ha pogut passar, encara que s'estudia un origen accidental del foc. Creuen que tot va començar per un problema a la instal·lació elèctrica, als quadres de llum de l'institut. Estan revisant les instal·lacions per descartar nous ensurts.

La direcció del centre ha suspès avui l'activitat lectiva per comprovar els danys a l'estructura de l'edifici. Així ho han transmès a pares, alumnes i personal docent a través de correu electrònic i de la web del centre. També ho ha confirmat el director, Antonio Miguel Pérez, a Onda Regional.

Se suspèn l'activitat

«Avui divendres 11 de març se suspenen les classes per greu incendi (ja sufocat) i les possibles conseqüències en el funcionament de la instal·lació elèctrica». Això es pot llegir al missatge que ha fet circular la direcció de l'institut, segons el qual «les portes del centre romandran tancades».

A més, l'equip directiu s'ha posat en contacte amb la Conselleria d'Educació per gestionar l'incident. La ciutat de Múrcia ja es va veure sacsejada ahir per la tràgica mort d'una noia de 19 anys que es va precipitar des d'un cinquè pis. Va passar al centre de la ciutat, per causes que s'estan investigant.

La Policia Nacional també investiga la mort d'aquesta noia, i tot apunta que hauria posat fi a la seva vida. Fonts properes expliquen que estava passant per una depressió, i que rebia tractament psiquiàtric. Dos successos luctuosos que estan a les mans de la policia i que han alterat la calma a la ciutat.