Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge fotogràfic dels veïns de Traspinedo i Esther López.

Els veïns d'Esther López, atònits pel resultat de la investigació

Esther López segueix al record del seu poble, que té previst fer una concentració aquest diumenge

Esther López segueix a la memòria dels seus veïns. Va desaparèixer el 13 de gener i el seu cos va ser localitzat en una cuneta 24 dies després. El seu poble, Traspinedo, continua reclamant respostes a tantes preguntes que els sorgeixen.

Aquest diumenge fa dos mesos des que se li va perdre el rastre. La seva gent no vol que el seu cas caigui en l'oblit, per això han organitzat una concentració per a aquest dia. Des de l'Ajuntament pretenen mostrar-li afecte a la família i amics de la noia.

Sobre la taula es mantenen obertes diverses hipòtesis. No es coneix amb exactitud que li va poder passar a Esther aquella nit que va desaparèixer. Tampoc el que va passar les tres setmanes següents fins que va aparèixer morta.

Aquest homenatge a la jove tindrà lloc a la Plaça Major a les 12:30 i com en anteriors ocasions es tornarà a abarrotar. «Us convoquem a l'acte en el seu record i en suport als familiars i amics», diu la crida del Consistori.

Els familiars de la víctima no perden l'esperança i confien que els investigadors aclareixin tan aviat com sigui possible el cas. El seu pare, Miguel, va avançar fa uns dies la intenció de personar-se a la causa judicial. «Nosaltres volem que s'aclareixi tot i quan arribi el moment, i tot estigui lligat, tindrem advocat a la causa», ha apuntat.

El jutjat d'instrucció número 5 de Valladolid manté el secret de sumari i continua amb les diligències. Tot i que segueixen obertes totes les línies de recerca, l'atropellament pren més força amb el pas dels dies. Els agents havien posat el focus en un tot terreny de color blau.

Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil
Esther López va aparèixer morta el 5 de febrer | EP

El mateix Miguel, en una entrevista a El Norte de Castilla, va assegurar: «ens van demanar paciència i la tenim, encara que és difícil». Confia que els «investigadors aclareixin el que li va passar a la meva filla. I els culpables, si n'hi ha, pagaran pel que van fer».

Desconeixen com va morir Esther López  Expliquen que «si fos cert que algú va poder salvar-la, seria terrible que els autors la deixessin així». Les bones paraules que reben la Guàrdia Civil els convida a ser optimistes.

«Ens asseguren, sense donar gaires detalls, que el cas va bé, que aviat hi haurà resultats», explica esperançat el pare. Admet que «ara mateix tot són dubtes, però estem convençuts que se sabrà el que li va passar a la meva filla».

Ofereix el seu punt de vista sobre què va poder passar la nit de la desaparició. Creu que el cos «no hi va ser durant tants dies». Tampoc troba sentit que «decidís tornar caminant amb aquest fred».

Recorda que el termòmetre «rondava els set graus sota zero». Era la «noia més fredolica del món» i el més normal seria que li hagués trucat perquè «anés a buscar-la».

Miguel, el pare d'Esther López
El pare d'Esther confia en els investigadors | Telecinco

 

Esther López va ser traslladada fins al lloc on va aparèixer

Esther López no va morir al lloc on va ser localitzat el seu cadàver. Així ho creu el seu pare, que està segur que «algú va haver de portar-hi el seu cos».

Assenyala que «encara que al final es demostri que va ser atropellada, el que tinc clar és que no va poder ser en aquell lloc». Se'n mostra convençut durant l'entrevista que concedeix al diari regional.

Durant la conversa reconeix que és normal que el cas hagi tingut una gran repercussió mediàtica. Tot i això, demana prudència als mitjans de comunicació. «Tampoc no es pot estar tot el dia traient coses que moltes vegades després es demostra que són mentida», afegeix.

La família d'Esther López demana justícia. No volen que se n'oblidin d'ella.