Desapareguts, Daniel i el seu pare

Mor Daniel, el bebè trobat juntament amb el seu avi mort a Huelva

El menor havia experimentat una lleu millora però ha mort

Daniel, el nen de 22 mesos que va desaparèixer amb el seu avi a Manzanilla, Huelva, ha mort. El menor feia dies que estava en estat crític a l'UCI de l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla. Tot i que havia experimentat una lleugera millora, els metges de l'hospital sevillà acaben d'anunciar la mort.

Daniel va desaparèixer amb el seu avi Antonio quan aquest el portava amb cotxe fins als seus pares a Almonte. 14 hores després un veí va trobar el cotxe en un camí a prop d'on van desaparèixer. L'avi, de 55 anys, havia mort, però el menor seguia amb vida encara que en estat molt greu.

Les conseqüències de la hipotèrmia i la manca d'alimentació, a més de la manca d'oxigen, van minvar les constants vitals. Fins ara havia estat amb sedació, però les últimes hores havia millorat. Li van retirar la sedació en espera de l'evolució, però no ho ha resistit i ha mort.

Dur cop a Manzanilla

El poble de Manzanilla ha rebut la mort del petit Daniel com una nou cop després de la mort del seu avi. La mare del menor havia explicat les últimes hores que el nen havia millorat, però que les hores següents serien crucials. Acaben de rebre la pitjor notícia, ja que Daniel ha perdut la vida.

La seva mort tanca un dels successos més tràgics que es recorden darrerament, i l'única causa dels quals ha estat la mala sort. Al principi van creure que l'Antonio s'havia suïcidat, ja que feia anys que travessava problemes físics i mentals. Però l'autòpsia va revelar que havia mort per causes naturals.

Antonio amb el seu nét de mesos Daniel
Antonio amb el seu nét de mesos, David | EE

L'home va patir una indisposició quan estava al costat del nen, i va morir deixant el nen atrapat dins del cotxe. Els van buscar durant hores però només l'endemà i per casualitat van trobar el cotxe. El nen va ser portat d'urgència a l'hospital on ara ha mort.

Tràgic desenllaç

Els darrers dies han estat de molta angoixa esperant noves notícies a les portes de l'hospital. «El seu cor batega, però el cervell no respon i les últimes hores seran clau», va dir la seva mare després de la troballa del nen. Tots a Manzanilla creuaven els dits per veure la ràpida recuperació de Daniel.

Els metges havien informat d'una lleugera millora les últimes hores, motiu pel qual li van retirar la sedació. Esperaven que la seva evolució fos favorable. «Sé que el seu avi li està agafant la mà», va afirmar la seva mare esperançada amb la idea que el menor pogués tirar endavant.

No ha pogut ser, i el cos del nen no ha aconseguit resistir les conseqüències de passar tantes hores tancat al cotxe. Descarten que l'home se suïcidés, i també que el nen ingerís pastilles. Tot va ser fruit d'una casualitat cruel, que ha acabat amb la mort de l'avi i el seu nét.

Crònica d'una desgràcia

Dimecres passat 8 de desembre Antonio va sortir de casa amb el seu nét per portar-lo amb els seus pares fins a Almonte. Es van perdre pel camí i el fill d'Antonio i pare de la criatura va denunciar la desaparició. Es va muntar un operatiu especial i van estar buscant avi i nét durant hores.

Muntatge amb els desapareguts
El poble de Manzanilla viu les hores més amargues | Catalunya Diari

Antonio i Daniel van passar la nit dins del cotxe sota una gran tempesta i amb molt de fred. Quan un veí va trobar el cotxe l'endemà l'avi havia mort, però el nen seguia amb vida. Va ser traslladat a l'hospital mentre la policia investigava els fets.

Antonio patia depressió des de feia anys, però l'autòpsia va descartar que s'hagués suïcidat. Era el mateix que pensava la família, ja que l'Antonio estimava molt el seu nét i mai no ho hauria posat en perill. L'home mort va ser enterrat aquest cap de setmana, mentre el seu nét lluitava per la vida.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp