Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
pacient

Mor una dona per desnutrició i deshidratació en una residencia d’avis a Madrid

La Guàrdia Civil ha detingut un dels propietaris del centre que va tancar el 12 de juliol després que la Fiscalia el denunciés
pacient
La dona ha mort per desnutrició i deshidratació a la residència d'avis Soto del Real de Madrid | CatalunyaDiari.cat

 

Una dona de 101 anys va morir per desnutrició i deshidratació en una residència d’avis a Madrid  el dia 7 de juliol. Ara, la Guàrdia Civil ha detingut un dels propietaris de la residència de Soto del Real, que va tancar el passat 12 de juliol després que la Fiscalia els denunciés en apreciar perill per als seus residents.

Fonts de la investigació han indicat que el detingut és Carlos P.B., propietari de la residència Arquebisbe Morcillo, juntament amb el seu germà, i presumpte responsable de la mort de la dona, qui va ser traslladada fins a l’Hospital de La Paz de Madrid amb greus símptomes de deshidratació i desnutrició.

Delicte contra la salut pública i contra la integritat de les persones

Arran dels fets i d’una denúncia de la Fiscalia, la Comunitat de Madrid va decidir tancar la residència. L’acusació indicava que els propietaris del centre podrien haver incorregut en un delicte contra la salut pública i contra la integritat de les persones un cop van constatar l'estat «deplorable» dels avis i les instal·lacions durant una visita.

Així, el dia 12 de juliol es va fer efectiu el tancament urgent de la residència i la Fiscalia també va sol·licitar a la Guàrdia Civil un atestat. Finalment, els agents, després d’aquesta investigació, han detingut a un dels responsables del centre. El dia que aquest es va clausurar quedaven encara sis ancians, d’un total de 60 que van marxar de les instal·lacions, dels quals la majoria van ser traslladats a altres residències o van ser acollits per familiars.

També et pot interessar...