Imatge de dues ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), durant un operatiu a Tarragona, al Tarragonès

Nova víctima a les carreteres catalanes: Mor una dona a l'N-260

Fins ara han perdut la vida 102 persones en accidents de trànsit a la xarxa interurbana de Catalunya des de principi d'any

Una dona ha mort aquest dilluns a la tarda en un accident de trànsit a les carreteres catalanes. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), la víctima mortal és la conductora d'un turisme que s'ha vist implicada en un xoc frontal amb un camió frigorífic a la demarcació de Girona. Amb la d'aquest dilluns, 102 persones han mort en accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya l'any 2021.

Els fets han tingut lloc al voltant de les cinc de la tarda d'aquest dilluns al quilòmetre 41,5 de l'N-260, al terme municipal d'Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà). A banda de la víctima mortal, l'accident ha provocat ferides menys greus a una altra persona, que ha estat traslladada a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

A causa de l'accident, s'han activat cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Arran de la incidència, l'N-260 ha estat tallada a l'altura de Vilafant en sentit Figueres.

S'incrementen les víctimes mortals a la demarcació de Girona

La sinistralitat a la demarcació de Girona s'ha incrementat aquest 2021 respecte del 2019. Així, segons ha explicat el 'Diari de Girona', enguany ja són 25 les víctimes mortals a les carreteres gironines, un 13,6% més que el 2019, quan se'n van produir 22. A la resta de Catalunya, les dades han millorat respecte de l'any 2019.

En aquest sentit, Tarragona lidera el descens amb un 51,5% menys morts per accident de trànsit que l'any 2019. Així, s'ha passat de 33 defuncions a 16. A Barcelona el descens és d'un 40%, passant dels 60 morts el 2019 als 36 d'enguany.

Els accidents mortals a la demarcació de Girona de l'any 2021 s'han concentrat a les comarques del Gironès (7), l'Alt Empordà (6) i el Baix Empordà i la Selva (5).