Uns peus sobre un patinet elèctric

Primera víctima mortal per patinet elèctric a Barcelona

La dona, de 82 anys, va morir tres dies després de l'accident

Josefa Montoya és la primera víctima mortal per patinet elèctric a Barcelona. El passat 25 de novembre va morir després de ser atropellada per un patinet elèctric al barri del Raval tres dies abans.

El setembre passat Josefa, de 82 anys, va superar una difícil operació de càncer de còlon, tot i que en un inici els oncòlegs li van dir que només tenia un 20% de possibilitats. El mateix dia que va morir, els metges volien donar-li un descans després de tres mesos intensos de quimioteràpia.

L'accident va passar el 22 de novembre

Els fets van tenir lloc el passat 22 de novembre a la cantonada dels carres Joaquim Costa i el del Carme de la ciutat comtal, quan la víctima va ser atropellada per un patinet elèctric quan es dirigia a l'administració de loteria  del carrer del Carme. El vehicle va  impactar amb ella frontalment i la va fer caure enrere.

Josefa va quedar-se estesa a terra, conscient però confusa i va haver de ser traslladada amb ambulància a l'Hospital del Mar on va entrar en coma al cap de pocs minuts d'arribar. La víctima va haver de ser operada d'urgència i, lamentablement, va perdre la vida, segons informa 'El Periódico'.

La germana de la víctima, María Montoya de 78 anys, explica el que saben sobre l'accident: «Només sabem que el patinet era d'una empresa, que estava llogat. Estem esperant que ens donin  l'acta de defunció i el comunicat de l'accident per a posar una denúncia. Però no sabem res més, ni tan sols qui va tenir la culpa: si ella o qui anava en el patinet».

Víctima mortal

A tots els efectes, Josefa no és considerada víctima d'un accident de tràfic, ja que va morir 24 hores més tard de l'atropellament i per això, en els informes apareixera com una ferida greu. 

Només el 2018 la  Guàrdia Urbana va denunciar 1.868 conductors de patinets elèctrics per infracció de la nova ordenança municipal, segons dades que aporta 'Metropoli Abierta'. En concret, a 402 per vulnerar la seguretat viària, 625 per circular per on no correspon i 5 per excés de velocitat.

Primera víctima mortal a l'Estat

L'agost de 2018 es va produir la primera víctima mortal per patinet elèctric a l'Estat. En concret, una dona de 90 anys va morir atropellada Esplugues de Llobregat. L'incident va ser similar, en aquest cas el patinet circulava a 30 quilòmetres per hora  quan va topar amb la dona, que tot seguit va caure a terra. L'anciana, finalment,  va ingressar d'urgència a l'hospital i va morir al cap de pocs dies  a causa de les ferides sofertes. 

També et pot interessar...