El empresario Carlos Catalán era vicepresidente de AC Hotels By Marriot

Mor amb només 44 anys i 3 fills Carlos, conegut empresari a Espanya

Era un dels sis fills del reconegut empresari Antonio Catalán

Trista notícia la que va rebre el món empresarial a Espanya ahir dimarts. Ahir, 10 de novembre de 2020, ha mort Carlos Catalán als 44 anys, vicepresident d'AC Hotels by Marriot, tal com han informat a través d'un comunicat oficial enviat per l'empresa hotelera espanyola.

«El grup AC Hotels by Marriot lamenta comunicar la defunció de Sr. Carlos Catalán Hereu, Vicepresident del Grup des de l'any 2000, a l'edat de 44 anys després d'una llarga malaltia. En aquests moments tan dolorosos, demanem el màxim respecte per a la família al mateix temps que agraïm les mostres d'afecte i condolences rebudes. La dedicació exemplar de Carlos per l'hoteleria en general, i per la nostra companyia en particular, ens deixa un llegat de gran reconeixement», resa el comunicat d'AC Hotels.

Carlos Catalán era el fill del fundador de la cadena AC Hotels, Antonio Catalán

Carlos Catalán era un dels sis fills d'Antonio Catalán, fundador de la cadena AC Hotels i actual president del grup hoteler. L'empresari va néixer a Tudela (Navarra) en 1976 i era pare de tres fills. El directiu va passar a ocupar el càrrec de vicepresident de la cadena hotelera l'any 2000.

Abans d'entrar en AC Hotels by Marriott, el directiu va treballar en 3i International i en Grup ANCA, dirigint inversions en diversos sectors. AC Hotels by Marriott, amb 150 hotels en el món, és soci del grup estatunidenc Marriott, la major cadena hotelera del món amb 7.000 hotels repartits en 131 països.

La peregrinació que l'equip de ciclisme d'AC Hotels fa tots els anys a Santiago de Compostel·la va ser dedicada el mes de setembre passat a Carlos Catalán i, entre altres, van estar Antonio Catalán, el seu pare, i Miguel Indurain, guanyador de cinc Tours de França.

Nombrosos missatges de condol per la mort de l'empresari en les xarxes socials

En una entrevista concedida al periòdic 'Expansión' al costat del seu pare, publicada fa any i mig, Antonio Catalán lloava del seu fill el seu «brutal esperit de treball i l'ambició sana que siguem una gran companyia multinacional, per això li dic Charlie Mariott. Cadascun d'ells (en referència als seus fills) té el seu propi treball i vaig entendre que el millor tàndem era amb Carlos perquè coneix perfectament el món dels americans», afirmava en aquells dies Antonio Catalán.

Després de la seva defunció, les xarxes socials s'han omplert de missatges de record per al qual fora vicepresident de la cadena AC Hotels. La seva primerenca mort ha provocat un gran dolor en els seus amics i companys del món empresarial.