Els Bombers durant el rescat de l'home desaparegut a Vallter

Mor l'excursionista rescatat colgat sota la neu a l'hospital

L'excursionista havia estat rescatat aquesta tarda a 50 centímetres sota la neu

Trist final per l'home rescatat després de la desaparició a Vallter. El veí de Camprodon de 47 anys ha estat rescatat en estat crític amb una hipotèrmia greu després d'haver passat diverses hores al ras. Finalment, ha mort a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona aquest dilluns al vespre. 

De la desaparició al rescat

Aquest passat diumenge, 28 de novembre, l'home sortia de casa per anar a la muntanya al matí. A la tarda, la família en va denunciar la desaparició en veure que no tornava a casa. 

Des de bon començament, els serveis d'emergències es van bolcar en la recerca per trobar-lo. Es va iniciar per la zona del coll de la Marrana, però no es va aconseguir localitzar-lo. 

El dispositiu de recerca va seguir durant la nit amb dues dotacions de bombers, mentre l'helicòpter es va retirar quan ja era fosc per reactivar-se al llarg d'aquest matí de dilluns. Segons els Bombers, la sensació tèrmica va arribar a ser de -31 graus, condicions que dificultaven la recerca. 

Des de primera hora d'aquest dilluns, s'ha reprès el dispositiu amb binomis de gos de venteig i guia caní que s'han sumat als GRAE i a la Unitat de Muntanya dels Mossos d'Esquadra

Gràcies a la triangulació del senyal del telèfon de l'home desaparegut, se l'ha pogut situar a la zona de Xemeneies. Des d'on hauria baixat després de pujar al Pic de la Dona. 

Aquesta tarda, els Mossos d'Esquadra havien assenyalat la zona on podia estar el desaparegut mitjançant el rastreig del mòbil de la víctima. A més, un dels gossos de venteig havia marcat una allau.

En aquest punt, a la zona de la Font d'en Xavier, al nord de l'estació d'esquí Vallter 2000 s'ha començat a excavar. En aquest punt, colgat per 50 centímetres de neu a 400 metres de la mateixa estació, s'ha localitzat l'home.

L'excursionista s'ha trobat en estat crític per una hipotèrmia greu (grau 4 sobre 5). Un helicòpter medicalitzat ha traslladat el pacient fins a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on havia de rebre un tractament per recuperar-li les constants vitals.

Finalment, l'excursionista rescatat ha acabat morint aquesta tarda. Segons La víctima, Xavier Collboni, va ser regidor d'ERC i cap de llista tres vegades 2003, 2007 i 2011 a l'Ajuntament de Camprodon