Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Frederic Sinistra a l'hospital

La polèmica mort de Frederic, l'home 'més fort' i conegut antivacunes

El tres vegades campió del món de kickboxing estava convençut que podia curar-se pels seus propis mitjans

Frederic Sinistra, l'home més fort de Bèlgica, es va quedar sense forces el passat 15 de desembre quan va morir en un hospital de Lieja per complicacions del coronavirus. La seva mort, però, està enmig de la polèmica. El triple campió del món de kickboxing era un conegut activista antivacunes.

El boxejador va ingressar a l'hospital el 26 de novembre obligat pel seu entrenador. Estava totalment en contra de les vacunes, negava la gravetat de la pandèmia i estava convençut que es podia curar a casa seva pels seus propis mitjans. Empès per aquesta convicció, va abandonar l'hospital on va haver de tornar dies després.

Muntatge amb fotos de Frederic Sinistra
El tres vegades campió del món es va veure sorprès pel coronavirus | CatalunyaDiari

Els mitjans belgues asseguren que Frederic va morir per complicacions respiratòries derivades de la infecció. Però la seva dona ho desmenteix i afirma categòricament que la causa de la mort és una aturada cardíaca. A la seva darrera imatge, el 13 de desembre, apareix estirat al llit d'un hospital amb oxigen. 

De què va morir Frederic Sinistra?

«El meu marit no va morir de covid-19, mai hauria acceptat que el que havia passat s'utilitzés per sembrar la por i reivindicar la vacunació», afirmava la seva dona. Segons les seves declaracions, «la premsa sensacionalista i alguns dels seus familiars estan aprofitant el meu silenci a les xarxes socials, però la meva absència es deu al meu dolor».

Assegura no tenir por ni falta de respostes «a tota aquesta gent que diu haver conegut el meu marit». Ella mateixa va anunciar la mort del boxejador en una publicació de Facebook. Tots dos eren uns fervents negacionistes que promocionaven el seu missatge a través de vídeos a les xarxes socials. 

Frederic i la seva dona solien atacar els mitjans que, segons ells, utilitzen la pandèmia per estendre el pànic de forma oficial. En emmalaltir, a finals de novembre, l'esportista es va negar a ser atès a l'hospital però, segons sembla, els símptomes van empitjorar. Dos dies després de la famosa foto, va morir.

Un personatge peculiar

El 29 de novembre, estant internat a l'hospital, Frederic va fer la següent afirmació: «Seguiré lluitant a mort com un home sense rendir-me mai, i moriré sense remordiments». Mogut per aquesta consigna, va abandonar l'hospital de forma voluntària. La seva idea era sotmetre's a una recuperació a casa.

Muntatge amb fotos de Frederic Sinistra
Frederic era considerat l'home més fort de Bèlgica | CatalunyaDiari

Tot i això, després d'abandonar l'hospital de Lieja, el seu estat de salut va empitjorar de manera fulminant. Sinistra es va negar a rebre assistència hospitalària malgrat la gravetat del seu estat físic. Així ho demostra el comunicat mèdic del seu ingrés: «El CRP de la inflamació dels pulmons és de 165, sent el barem normal entre 0 i 5».

El boxejador, però, es va negar a seguir a l'hospital i va llençar un missatge d'optimisme pel que fa a la recuperació: «tornaré més fort». Va afirmar que es tractava d'una malaltia més i que no deixaria que el petit virus el detingués. A les xarxes socials abundaven els seus missatges minimitzant la importància del coronavirus

El missatge de la seva dona

Frederic va demanar l'alta voluntària per recuperar-se a casa al costat de la família, però va morir dos dies després. Lluny d'acceptar que el seu marit havia mort per complicacions de la covid, la seva dona va carregar contra els mitjans. «Lluitaré fins al final perquè s'aclareixi la veritat de totes les calúmnies: el meu marit no va morir de covid», va afirmar.

Una de les últimes publicacions del boxejador anava dedicada al seu fill pel seu aniversari, però aprofitava per carregar contra calumniadors i mesquins. Parlava d'una suposada «alienació parental» que li havia impedit estar a prop del seu fill en els «pitjors moments» de la malaltia. Va anunciar que tornaria al ring en una baralla a Turquia, el 28 de gener.

Frederic Sinistra
El boxejador afirmava que podia curar-se a casa pels seus propis medis | Instagram

«Seré més fort que mai perquè la mateixa mort no em volia», afirmava en una de les seves últimes aparicions públiques. Dies després va morir a casa seva acompanyat per la seva dona i els seus dos fills. Els experts sanitaris recorden la importància de la vacunació per evitar el contagi i els símptomes greus d'una infecció que mata cada dia milers de persones al món.