Imatge de Marcos Menaldo amb la samarreta del Deportivo Marquense

Mor en el primer entrenament de l'any el futbolista de 25 anys Marcos Menaldo

El jugador, que va jugar tres anys a Catalunya, va perdre la vida de manera tràgica mentre s'exercitava amb el seu equip

Marcos Menaldo, jugador del Deportivo Marquense de la Primera Divisió de Guatemala, la segona lliga de futbol en importància del país, va morir aquest passat dilluns als 25 anys. El futbolista, segons van apuntar diverses fonts, va patir un esvaïment durant un entrenament amb el seu equip i va ser traslladat a un hospital, tot i que no es va poder fer res per salvar-li la vida.

Menaldo, que jugava com a defensa central, va formar part de l'equip del Deportivo Marquense que fa menys d'un mes es va proclamar campió del torneig Apertura 2021 de la segona categoria del futbol guatemalenc.

Marcos Menaldo mor després d'esvair-se mentre s'entrenava amb el seu equip

Format el planter del Club Deportivo Marquense, Marcos Menaldo va retornar al seu equip l'any 2018. En aquest sentit, cal destacar que el desaparegut va gaudir d'una etapa de tres anys al futbol català. En aquestes tres temporades, al nostre futbol, Menaldo va vestir la samarreta de l'Horta, el Tecnofutbol i la Fundació Marcet, entre altres.

Les causes de la mort del defensa guatemalenc no han estat confirmades. En aquest sentit, diversos mitjans locals han explicat que el futbolista es va desmaiar mentre s'entrenava amb el seu equip a l'estadi Marquesa de la Ensenada, de San Marcos, una ciutat situada a 270 quilòmetres de Ciudad de Guatemala, la capital del país.

El president del Deportivo Marquense, impactat per la mort de Menaldo

Hernán Maldonado, president del Deportivo Marquense, va lamentar la mort del jove jugador. En unes emocionades paraules, va assenyalar que «era una persona dinàmica i jovial. Estic molt impactat perquè no només hem perdut un jugador, hem perdut un amic. Déu té els seus plans i els seus propòsits, però la seva mort és un fet lamentable».

El president de l'entitat va explicar que «van trucar-me al voltant de les 11 del matí per informar-me que Marcos havia patit un esvaïment durant l'entrenament». Després d'això, va ser traslladat a un centre sanitari on no es va poder fer res per salvar-li la vida. 

Mostres de condol del futbol guatemalenc

Des de la Federació de Futbol de Guatemala (FUDEFUT) van mostrar el seu condol per la mort del jove futbolista de 25 anys. «Lamentem la sensible mort de Marcos Menaldo, jugador del Deportivo Marquense de Primera Divisió. Una gran tristesa embarga la família del nostre futbol, el qual es troba de dol per aquesta irreparable pèrdua».

«Expressem les nostres més sentides mostres de condol i solidaritat i ens unim a la seva família. Preguem a Déu que els concedeixi resignació i fortalesa espiritual», assenyalava el comunicat de la federació de futbol guatemalenc.