Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Test d'Antígens ràpids

Roben més de 200.000 tests d'antígens d'un magatzem de Catalunya

Els fets van succeir el 31 de desembre a Badalona | Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació

En plenes festes de Nadal, enmig de la sisena onada, en l'auge de contagis i casos positius de covid-19, quan molts d'aquests s'han confirmat amb test d'antígens dels que es venen a les farmàcies. 

Els tests d'antígens ràpids van molt buscats aquestes dates. I, fins i tot, els lladres van darrere d'ells i així va succeir abans d'acabar l'any en un magatzem de Badalona. Un robatori que va passar al voltant de dos quarts de 10 del matí, el passat 31 de desembre. 

Davant d'aquests fets, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir el robatori a la nau de Badalona. Així mateix, es vol fer un seguiment dels tests d'antígens per descobrir on es volen vendre i la forma que ho volen fer els lladres.

Els tests d'antígens, molt buscats

L'últim matí de l'any 2021 es van desenvolupar els fets en un magatzem situat a Badalona. Una nau propietat d'una empresa de Premià de Dalt dedicada a la importació de productes de la Xina

Els lladres van accedir a l'interior de la nau forçant la porta d'accés. Un cop a dins, van robar 520 caixes d'aquest tipus de material sanitari amb 400 tests d'antígens cadascuna.

En total, es calcula que s'haurien aconseguit 208.000 tests que al mercat negre, amb l'alta demanda d'aquests dies, podrien tenir un valor de més de mig milió d'euros.

Recerca dels lladres i el botí sostret

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per identificar i detenir els autors d'aquest robatori amb força. Uns fets que segons indica La Vanguardia, que han avançat la notícia, sospiten que els lladres sabien quan arribaria el material al magatzem, ja que el robatori va ser just l'endemà.

D'aquesta manera, la policia catalana ha iniciat la investigació per esclarir on es volen col·locar els tests d'antígens sostrets al mercat negre, ja sigui mitjançant vendes al detall o per lots.

El magatzem que s'ha assaltat no tenia alarmes ni càmeres de seguretat. Els Mossos d'Esquadra, però, analitzen les càmeres que hi ha situades en una nau que hi ha a tocar. Així, es volen aconseguir pistes que els apropin als lladres.