Imatge de dos Mossos d'Esquadra d'esquena

Mor un home a Badalona hores després de ser reduït per agents dels Mossos amb una tàser

El director de la policia catalana assegura que en l'actuació es va complir correctament el protocol

Un home que va ser reduït pels Mossos d'Esquadra amb una pistola tàser el passat divendres a Badalona ha mort a l'hospital. Així ho han confirmat a l'ACN fonts policials, que han explicat que els agents de la policia catalana van haver d'utilitzar aquesta pistola davant l'estat d'alteració que presentava l'home, que es va mostrar molt agressiu.

En aquest sentit, les mateixes fonts policials consultades, que han explicat que l'arma es va fer servir complint els protocols establerts, han assegurat que l'avís als Mossos el va donar la mateixa família del mort.

Segons el relat dels fets, l'home va ser traslladat a un hospital, on va ingressar conscient. Posteriorment, va acabar morint. En aquest sentit, ara s'està estudiant si existeix alguna relació entre la mort de l'home i l'ús de la pistola tàser.

El director dels Mossos diu que el protocol per l'ús de pistoles tàser es va complir correctament

Sobre aquests fets s'hi ha referit el director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, en declaracions a TV3. En aquest sentit, Ferrer ha assegurat que en el cas de Badalona es va complir correctament el protocol per l'ús de pistoles tàser. Així mateix, ha afegit que la víctima estava conscient després de l'actuació dels agents per reduir-lo.

El director de la policia catalana ha assenyalat que, com marca el protocol en aquests casos, al lloc dels fets hi havia una unitat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i que es va traslladar la víctima a un centre hospitalari. En aquest sentit, ha manifestat que l'autòpsia determinarà la causa de la mort de l'home.

No era la primera vegada que els Mossos havia d'anar al domicili de la víctima

En les seves declaracions a TV3, Ferrer ha assegurat que no el de divendres no era el primer cop que els Mossos havien d'anar al domicili familiar de la víctima i que va ser la mare de l'home mart la que va demanar ajuda. El director de la policia catalana ha detallat que els agents van intentar durant una «llarga estona» que l'home deixés la seva «actitud violenta».

Com que no van aconseguir el seu propòsit, els mossos van haver de fer ús la pistola tàser, una eina que, ha recordat, té l'aval del Parlament. Ferrer no ha volgut avançar esdeveniments sobre una possible vinculació entre l'ús de l'arma i l'aturada cardíaca que va patir l'home.