Dol a Girona: mor un sensesostre molt conegut a la ciutat

Maco era un alemany que feia anys que vivia al carrer, i rebia ajudes econòmiques dels veïns i entitats socials

Dol entre els veïns de la Devesa-Güell de Girona per la defunció d’una coneguda persona sense sostre que feia vida a un banc de la localitat. Segons informen qui coneixien l’home, sempre estava en el mateix banc públic del barri i embolcallat amb molta roba.

Maco, nom del sense sostre que ha perdut la vida, era un alemany que vivia al barri gironí des de feia tres anys. Segons expliquen, sempre estava situat a un banc d’una zona verda del carrer Joaquin Veyreda, i només es movia en determinades ocasions com per demanar una cigarreta o una beguda a algun establiment proper, així com per aixoplugar-se si plovia.

Els veïns, emocionats: «Dol saber que no hi tornarà»

Maco va morir a principis d’aquesta setmana, i des de llavors veïns i veïnes del barri no han dubtat en apropar-se al banc on vivia el rodamón i encendre diverses espelmes per homenatjar-lo. Segons expliquen, l’alemany rebia ajuda econòmica i menjar de part dels establiments i veïns de la zona, així com l’assistència i del seguiment d’algun tipus de servei especialitzat d’atenció a persones que viuen al carrer.

Tot i que encara no han transcendit les causes de la seva defunció, les fonts informen que Maco ja presentava un deteriori del seu aspecte durant les últimes setmanes, i que la seva davallada s’havia accelerat durant els últims dies i cada cop li costava més moure’s.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari