Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un gimnàs buit amb diferents màquines per fer exercicis

Mor un entrenador de boxa a Catalunya després de rebre un cop al cap

El jove de Lleida va ingressar a l'hospital, diumenge dia 4 de juliol, després d'un cop accidental

El passat dilluns, 6 de juliol, un jove monitor de boxa va morir a l'hospital Arnau de Vilanova per un cop fortuït al cap. Segons el diari 'Segre', l'accident va passar diumenge 4 de juliol al matí al centre de Lleida on el noi feia classes.


Salah Edden, el jove entrenador, va ser traslladat d'urgències al centre hospitalari després de rebre un cop de cap al gimnàs La Cristalería. No va ser fins aquest dilluns quan el professor de boxa va perdre la vida. El centre esportiu on treballava va fer ressò de la defunció a través d'una nota a les xarxes socials.


També van publicar les seves mostres de condol. «Salah, et recordarem sempre ple de vitalitat i empenta. Les teves companyes, companys, alumnes i membres de l'entitat ja et trobem a faltar», han dit.


En el comunicat afegien: «Són moments de profund dolor i tristesa i necessitem parar per agafar aire». Per aquest motiu el gimnàs de boxa es mantindrà tancat fins al dia 10 de juliol.

Un agent de transformació i integració social 

La Cristalería del barri de Pardinyes és un local esportiu que té com a finalitat, segons la seva pàgina web, ser un «agent de transformació social» i un «projecte generador d'oportunitats socials i laborals per a persones en situació de vulnerabilitat i exclusió social».

La idea d'un gimnàs social és la convivència entre tots els ciutadans, aquest cas de Lleida, per fer un esport de manera conjunta. El projecte sense ànim de lucre va iniciar-se el 26 de març de 2018. Utilitzen el boxa sense contacte per fer aquest acompanyament socioeducatiu.

Encara que el boxa sembli un esport individual i perillós, La Cristalería vol trencar amb els mites i falses creences que engloben aquesta disciplina. «Responsabilitat, autoconeixement, esforç, concentració, constància, pertinença a un grup, igualtat», aquests són els valors que promou el centre. A més, a través de les seves xarxes socials animen, tant a infant com a adults, a participar d'aquesta disciplina.