Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'alguns dels objectes que la Guàrdia Civil ha comissat en el darrer dispositiu.

Enxampen tres homes a Catalunya amb vint quilos de marihuana i objectes sospitosos

La Guàrdia Civil va efectuar dues accions en tan sols dos dies de diferència la setmana passada, en què va descobrir, a més de la droga, objectes com un passamuntanyes, una pistola simulada o una balisa GPS

La Guàrdia Civil ha realitzat dues accions per enxampar diverses persones autores d'actes delictius. En tan sols dos dies de diferència, segons la informació del cos, s'ha enxampat dos individus amb un vehicle amb la matrícula d'un altre i amb diversos objectes sospitosos en la seva possessió i un altre individu amb més de vint quilograms de marihuana al seu vehicle i amb una sèrie d'objectes sospitosos.

L'actitud nerviosa del conductor delata la càrrega que portava

Els fets han succeït a la Jonquera, a l'Alt Empordà, a la frontera amb l'Estat francès, entre els dies 29 de juny i 1 de juliol. En el primer cas, el dimarts 29 de juny a la mitjanit, la Guàrdia Civil va aturar un vehicle amb matrícula italiana que circulava en direcció cap a França. L'actitud del conductor, únic ocupant del vehicle, va fer sospitar la policia.

El conductor estava nerviós i, per això, els agents van inspeccionar el vehicle. En un doble fons, hi van localitzar més de vint quilos de marihuana envasada al buit. En concret, 22,3 quilos. El detingut va ser acusat d'un delicte contra la salut pública. 

Una pistola simulada, passamuntanyes, una balisa GPS, entre altres

D'altra banda, el passat dijous 1 de juliol, cap a les vuit del vespre, la Guàrdia Civil va detenir els dos homes que circulaven amb un cotxe amb matrícula francesa en direcció nord. Els agents van aturar el vehicle, van identificar els ocupants i van comprovar les matrícules, que sospitaven que podien estar manipulades.

La comprovació va dur la policia a constatar que la identificació del vehicle pertanyia a un altre automòbil. La Guàrdia Civil va detenir el dos ocupants del cotxe com a suposats autors d'un delicte de falsedat documental.

Els dos individus duien una pistola simulada, tres passamuntanyes, guants, una balisa GPS, tres punxons, cinta americana i brides de plàstic al seu vehicle. Compten amb nombrosos antecedents policials a França per delictes contra la salut pública, robatori amb violència i robatoris de cotxes.

La darrera vegada de què es té constància que un operatiu policial interceptés un vehicle traficant marihuana a la Jonquera és el setembre de 2020. La Policia Nacional va aturar un camió de transport de vehicles sense matricular en un dispositiu policial emmarcat en el pla de lluita contra grups organitzats itinerants, establerts o de pas per la zona fronterera.

Després d'inspeccionar el camió, els agents van trobar bosses de marihuana en set dels nou cotxes que transportava el camió. En total es van comissar quasi 143 quilograms de droga.