Els Bombers de la Generalitat buscant el cos del noi ofegat al pantà de Camarasa

Mor un jove ofegat al pantà de Can Llop, a la Selva

El cos ha estat trobat a dos metres de fondària

Aquest dissabte els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 13.36 hores, que una persona s’estava ofegant dins de l’aigua al Pantà de Can Llop, a Caldes de Malavella (Selva). La víctima era d’un jove que es trobava a la zona amb un grup d’amics, i encara no s’ha confirmat la seva edat.

Segons han explicat els mateixos Bombers en un comunicat, s’han activat els grups especialistes dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) amb la unitat Subaquàtica, per terra i aire amb l’helicòpter, i la unitat de Muntanya, per terra, i tres dotacions de suport.

A l’arribada dels primers efectius s’han iniciat les tasques de recerca i poc després de les 14.30 hores han localitzat el cos a uns tres metres de la riba i a dos metres de fondària. Malgrat les maniobres RCP que li han realitzat els efectius sanitaris del SEM (Sistema Emergències Mèdiques) no ha estat possible reanimar-lo i finalment han confirmat la seva mort.

Fins al lloc s’han desplaçat tres ambulàncies i equips de suport psicològic del SEM, patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local.

Els Bombers rescaten dos excursionistes ferits a Matadepera 

Els Bombers també han anunciat a través de les xarxes socials que aquest dissabte han rescatat un excursionista a la zona del Morral del Drac, un monòlit del massís de Sant Llorenç del Munt, a Matadepera (Vallès Occidental). L’excursionista es trobava realitzant la ruta del Marquès de la Roca a la Mola i havia resultat ferit a la cama en el trajecte.

L’avís s’ha rebut poc després de les 10 del matí i s’han activat una dotació de Bombers i una unitat sanitaritzada del Grup d'Actuacions Especials amb helicòpter. Les dotacions han realitzat un gruatge amb arnés de triangle per poder traslladar el ferit a la zona de Pedritges amb una ambulància.

Poc menys d’una hora després, a les 11.31h, els Bombers han rebut un altre avís d’un ciclista que havia de ser rescatat també a Matadepera. En aquesta ocasió, l’home accidentat es trobava a la zona del camí de les Roques Blanques.