Fotomuntatge de la mà d'un bebè.

Mor de manera estranya un bebè de només dos mesos a Galícia i s'investiga als pares

El bebè presentava símptomes de desnutrició i els sanitaris no van poder fer res per salvar-lo

Després de molts esforços, els equips d'emergències sanitàries no han pogut fer res per reanimar el bebè de dos mesos que van trobar sense vida en un domicili a Galícia.

Va ser una nit tràgica per als infermers i veïns que es despertaven ahir al matí, dijous 28 de juliol, amb la prematura mort d'aquest nadó. Encara s'investiguen les causes del succés.

Foto d'una ambulància del servei d'emergències de Galícia.
Els sanitaris van intentar reanimar sense èxit al bebè a l'ambulància. | Xunta de Galicia
 

Troben un nadó de dos mesos sense vida

Va passar dimecres a la nit cap a les 23.15 hores a la localitat de Lalín (Pontevedra), quan el 061-Urxencias Sanitarias rebia la trucada d'alarma. Ràpidament va arribar una ambulància medicalitzada del Punt d'Atenció Continuada (PAC) al domicili de la família.

Durant el trasllat del petit al Complex Hospitalari Universitari de Santiago (CHUS), els professionals sanitaris van intentar reanimar-lo sense èxit. La mort del bebè de tan sols dos mesos va haver de ser confirmada només arribar a l'Hospital Clínic de Santiago, uns minuts abans de la mitjanit.

Les autoritats han obert una investigació

El 112 de Galícia va ser informat de la mort del nadó uns minuts després, cap a les 00.00 hores de dijous, sobre aquest tràgic succés i en va informar tant a la Policia Local com a la Nacional. Ara, les autoritats han obert una investigació per obtenir més detalls de les causes de la mort.

Concretament, és la Policia Judicial de la Guàrdia Civil qui s'ha fet càrrec del cas. Volen saber el grau de responsabilitat dels pares en els fets i en la posterior mort del bebè.

Foto d'unes mans d'adult i d'un bebè.
S'investiga el grau de responsabilitat dels pares en la mort del bebè. | Pixabay
 

Els pares estaven sent investigats pels Serveis Socials

Les autoritats ja han confirmat que el bebè presentava símptomes de desnutrició en el moment del trasllat en ambulància a l'hospital, una cosa que ha posat els pares al punt de mira. Pel que sembla, la família de l'infant ja estava sent investigada pels serveis socials de l'Ajuntament de Lalín.

De tota manera, la Guàrdia Civil adverteix que no serà fins que el forense determini la causa de la mort quan es puguin començar a treure hipòtesis sobre la responsabilitat dels pares del bebè mort.