Muntatge amb la foto de Manuel, el nen que ha mort

Mor en Manuel, el bebè de 17 mesos que feia temps que lluitava contra el càncer

Els pares del nen han posat en marxa una campanya per aconseguir més investigació del tumor rabdoide

Manuel, el nen val·lisoletà de 17 mesos que patia càncer infantil, va morir el passat dimarts a la tarda a l'Hospital de La Paz de Madrid. La seva família ho ha anunciat al compte d'Instagram a través del qual explicaven la seva història. El petit estava ingressat des del mes d'octubre passat.

En Manuel tenia un càncer rabdoide, una malaltia que afecta un de cada dos milions de nens. Per això, els seus pares van començar una campanya de recaptació de fons per ajudar a investigar aquesta estranya malaltia.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és aconseguir una recaptació de 150.000€ per investigar el càncer que patia el seu fill. Tot i la tristesa per la mort del petit, els seus pares han transmès el seu desig de «continuar amb aquest projecte que ha unit tants cors per salvar vides».

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

 

Solidaritat a les xarxes després de conèixer la història de Manuel

Al petit Manuel li van detectar amb només 13 mesos un tumor rabdoide maligne. Aquest càncer rar afecta nens menors de tres anys i la seva taxa de mortalitat és del 80% al 100%. És una neoplàsia infantil amb ràpid creixement que sol formar-se al ronyó o al sistema nerviós central.

Els metges van detectar el tumor després de fer-li una ecografia en què van observar que el fetge del nen estava envaït pel càncer. Després de quatre mesos de lluita, i set cicles de quimio, Manuel no ha pogut continuar lluitant per la seva vida. El petit moria dimarts passat a la tarda, després d'agafar una pneumònia per la qual, segons explicava la seva mare, no podien operar-lo ni donar-li quimioteràpia.

Foto del passadís d'un hospital
Els pares de Manuel continuen recaptant fons per a la investigació | Catalunya diari
 

Fa tot just un mes Sara, mare del nen, explicava la història del seu fill a través de xarxes socials. Ho feia en una iniciativa amb Cris Càncer amb què pretenen recaptar fons per a la investigació de l'estrany cas que patia el seu fill. Aquesta fundació, privada i independent, col·labora activament en campanyes que financien la investigació 'per guanyar el càncer'.

Com a pares, només volien que Manuel visqués com qualsevol altre nen. Per això, en els pitjors moments del nen van dur a terme aquest projecte. En tan sols dues setmanes ja havien recaptat més de 100.000 € i, segons informa La Vanguardia, ahir la xifra va arribar a 132.784 €. Per tant, només falten 18.000 € per aconseguir els 150.000 € necessaris.

Ara, malgrat la marxa de Manuel, els pares han agraït a tots els donants la seva solidaritat. Les xarxes s'han omplert de suports i la campanya de donacions. A més localitats com Valladolid o Palència han organitzat esdeveniments que se celebraran durant els pròxims dies per donar suport a la causa.