Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Milagros de los Reyes

Mor massa jove la cantant Chiqui de Jerez: «Una pena molt gran»

L'artista ha mort després d'arrossegar problemes de salut durant anys

El món del flamenc plora una gran pèrdua. Dilluns passat va morir Milagros de los Reyes Bermúdez, més coneguda com a Chiqui de Jerez, la cantant flamenca de Jerez. L'artista ha mort amb 45 anys, però havia arrossegat problemes de salut durant diversos anys.

«Una pena molt gran»

Mamen Sánchez, l'alcaldessa de la localitat de Jerez, va expressar a través de les xarxes socials que el flamenc de la ciutat «pateix avui una pena molt gran». La dona va assenyalar que «la vida hauria de donar més temps i oportunitats a qui sent jove té moltes coses per oferir encara».

En el seu escrit a través de la xarxa social de Twitter, l'alcaldessa va voler enviar a la família de la difunta unes paraules d'ànim. «Amb el cor encongit envio una immensa i sentida abraçada a la família de Milagros de los Reyes, Chiqui de Jerez», va expressar.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

 

Una llarga trajectòria

Chiqui de Jerez va néixer el 1978 a Santiago de Jerez, un barri de la ciutat de Jerez de la Frontera. La cantant va fer el salt a la fama l'any 1997 amb 'Me lo como tó', una cançó pertanyent al seu disc anomenat 'Temperamento' i composta pel seu germà. El tema es va sentir per ràdios i televisions nacionals.

Imatge d'un llaç negre
La seva pèrdua ha commocionat el món del flamenc | Getty Images

Posterior a aquest àlbum, l'artista va dur a terme l'enregistrament de quatre discos més. L'any 1998 va treure 'Sinar caló sinela un pochibo (L'orgull de ser gitano)' i el 1999 va llançar 'Sueños'.

El 2001 va ser el torn del seu àlbum 'Chanela', mentre que el 2008 va publicar 'Revuelo y volantes', el qual seria el seu últim disc.

Una família plena d'artistes

Milagros de los Reys no era l'única artista de la família dotada de talent. El seu germà, Ildefonso de los Reyes, més conegut com 'El Pelé', pertany al grup de música Navajita Platea.

Així mateix, les seves germanes Ana i Coral també es dedicaven a la cobla. La passió per aquest art els ve del seu pare Julián de los Reyes. Julián era un poeta flamenc que escrivia en romanó.

Imatge de la portada del 'single' de Chiqui de Jerez
La portada del 'single' 'Me lo como to' de la cantant Chiqui de Jerez | YOUTUBE

El nebot de la cantant, Antonio, se'n va voler acomiadar a través d'un escrit a les xarxes molt emotiu. «Gràcies per sempre donar-me tot el que et vaig demanar. Vas ser, ets i seràs la més gran sempre a ulls del teu nebot», va expressar.

«T'estimo amb la meva vida. Vola alt i cuida'm. Com tu deies, 'me lo como to', jo em menjaré el món per tu», va escriure Antonio.

Chiqui de Jerez sempre serà recordada pel seu gran talent i per l'energia i l'actitud tranquil·la que transmetia sobre de l'escenari. El món del flamenc afronta ara una gran pèrdua.