Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Florin, el monitor mort a València, i un cotxe de policia

Mor un monitor a València després d'un greu accident en una atracció infantil

El monitor va caure des d'una altura de quatre metres i va patir un fort cop al cap

El monitor d'una atracció infantil de València es troba en estat de mort cerebral. L'home, de 41 anys, es va precipitar des d'una altura de quatre metres, i es va donar un cop al cap que el va deixar inconscient. Els fets van tenir lloc diumenge passat a les 19:45 a la fira de Nuevo Centro.

En un primer moment, un vigilant de seguretat li va fer maniobres de reanimació cardiopulmonar fins que van arribar els serveis d'emergència. Quan es va produir l'accident, la víctima estava donant instruccions a unes nenes que estaven fent una de les activitats d'Adventure Empire, que era dels grans atractius de la fira.

Al lloc dels fets s'hi va desplaçar una ambulància del SAMU i diverses patrulles de la policia local i de la Policia Nacional.

Els sanitaris van continuar fent-li les maniobres de reanimació que havia iniciat el vigilant de seguretat. Van aconseguir estabilitzar-lo i el van portar a l'hospital La Fe, on va ser ingressat a urgències en estat molt greu. Fonts del centre hospitalari van assenyalar que havia patit un traumatisme cranial molt fort i que no se'n va sortir.

Els agents que s'havien traslladat fins allà van intentar esbrinar les causes de l'accident, i per això van parlar amb diversos testimonis. També van analitzar les mesures de seguretat de l'atracció. Diversos menors d'edat van presenciar l'accident.

Esplanada del centre comercial Nuevo Centro
L'atracció on es va produir l'accident estava instal·lada a l'esplanada d'un centre comercial | Cedida

Després de la caiguda, dos companys seus van córrer a auxiliar-lo i van intentar desallotjar l'espai, a l'espera que arribessin els metges. El cas ha quedat a mans de la Policia Nacional, que ha començat les investigacions. Els agents van precintar les instal·lacions perquè la policia científica fes una inspecció i analitzés les mesures de seguretat.

Segons recull el diari 'Las Provincias', quan es va produir la caiguda, no hi havia cap subjecció activada. En qualsevol cas, la feina dels agents només acaba de començar i queden moltes incògnites per aclarir. La Prefectura de Policia no va poder determinar si hi havia hagut algun tipus de negligència.

Els participants a l'atracció necessiten material de seguretat

Tant els monitors com els menors que participen a l'atracció requereixen un material especial de seguretat per a fer les activitats, que bàsicament es compon de casc i arnès, segons es recull a les normes de l'atracció.

L'espai on va tenir lloc la caiguda va ser cedit per Nuevo Centro a una companyia que gestiona l'atracció. Els responsables del centre comercial han explicat que aquesta empresa complia totes les condicions administratives i de seguretat.

Cascos i arnesos de seguretat
L'atracció requeria l'ús de casc i arnès per motius de seguretat | Canva

Un portaveu de la companyia a què pertanyia el treballador va lamentar el trist accident. La víctima era un home de 41 anys d'origen romanès i identificat com a Florin B. Els seus companys es van mostrar «consternats i afectats» pel que havia passat.

El cas queda a mans de la policia

L'empresa no va voler valorar els motius del sinistre. Entenen que ara mateix és un assumpte judicialitzat i que està a mans de la Policia Nacional. Van explicar que Florin tenia una àmplia experiència al lloc de feina, ja que feia uns quants anys que hi era.

Van confirmar que en tot moment se li havien facilitat les eines necessàries per a treballar amb total seguretat. Sobretot perquè era una feina a certa altura i el risc sempre hi era present.

En principi, la fira on hi havia instal·lada l'atracció, que s'estava fent a l'esplanada del centre comercial Nuevo Centro, es mantindrà clausurada. Aquests dies, els agents continuaran fent tasques de recerca, i quan hagin acabat, la fira es tornarà a obrir.