Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Retencions a l'autopista AP-7, entre l'Alt i el Baix Penedès, a causa d'un accident

Mor un motorista en una topada amb un camió a l'autopista AP-7

Amb aquesta ja són 75 les persones que han mort a les carreteres interurbanes catalanes

L'autopista AP-7 ha tornat a ser escenari d'un sinistre mortal al seu pas per Catalunya. Aquest dijous 16 de juny, un motorista ha mort a la tarda en un xoc amb un camió al quilòmetre 162 de la via, a l'altura del Papiol, a la comarca del Baix Llobregat

Després d'aquesta víctima mortal, l'autopista AP-7 ja suma 15 persones mortes en incidents viaris, sent la via que concentra més mortalitat durant el que portem d'any 2022.

El servei d'emergències han rebut l'avís a un quart i sis minuts de les set de la tarda. Una topada mortal on s'ha necessitat l'activació dels cossos d'emergències i ha causat una gran congestió i retencions en aquest punt.

Arran de la incidència s’han activat sis patrulles dels Mossos d’Esquadra i tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Amb aquesta víctima, ja són 75 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la carreteres interurbanes catalanes.

El pla de xoc per l'AP-7

A principis de juny, el Servei Català de Trànsit (SCT) va posar en marxa un pla de xoc per reduir la sinistralitat a l'AP-7, la via que concentra més mortalitat el 2022. Fins a finals de maig, 13 persones havien perdut la vida. Una xifra que s'ha incrementat amb aquest últim accident al Papiol i un a Castellet i la Gornal el passat 11 de juny.

A aquests dos, també va haver-hi una situació insòlita. Dues persones van morir en saltar d'un pont de 30 metres a l'AP-7 a Sant Julià de Ramis quan fugien dels Mossos.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, pel que fa al pla de xoc, va anunciar més radars, estàtics i dinàmics; un reforç de la inspecció des de l'helicòpter i més controls específics a vehicles com els de transport de mercaderies i de viatgers. També va demanar a l'Estat que redueixi el límit de velocitat a l'AP-7 a 110 km/h.

Un total de 71 persones han mort a les carreteres catalanes des de principis d'any i 13 d'aquestes han perdut la vida a l'AP-7, segons el balanç de sinistralitat fins al 31 de maig.