Mà d'un nen ingressat a un hospital

Mor un nen de 2 anys a Espanya i s'estén la por entre els pares de la zona

Estava sota un mur de maons que es va ensorrar per causes desconegudes a Navalcarnero (Madrid)

Els veïns de Navalcarnero (Madrid) estan desolats després del que va passar diumenge passat. Un nen de només dos anys va morir a l'hospital després de caure un mur de maons del xalet on vivia. El menor es trobava a sota, va quedar aixafat pels maons i va patir ferides greus.

Immediatament, van començar a circular missatges de WhatsApp entre els veïns d'aquest municipi madrileny. Un avís sobre els fets va compartir-se entre els grups de WhatsApp de diverses comunitats i es van començar a preocupar. Demanen revisar aquest tipus d'estructures als xalets per evitar aquest tipus de tragèdies.

La Guàrdia Civil es va fer càrrec de la investigació per aclarir l'origen dels fets i, si cal, buscar un responsable. A les últimes hores s'ha hagut de lamentar també la mort d'un nen de 13 anys en estranyes circumstàncies. El menor va caure de la teulada d'una fàbrica abandonada a Ontinyent (València).

Li va caure el mur a sobre

El primer dels successos va passar diumenge passat a la tarda, en un xalet del madrileny municipi de Navalcarnero. Concretament al carrer de Pastos de Primavera del barri de la Dehesa d'aquesta localitat. Segons fonts de la Guàrdia Civil, un nen de dos anys va morir en caure un mur.

Barri de Navalcarnero
En aquest barri de Navalcarnero van tenir lloc els fets | Cedida

Eren les 16.00 hores quan l'estructura de maons del xalet on vivia el menor amb la seva família es va ensorrar per motius que ara s'estan investigant. Es tracta d'un mur d'accés al garatge. El nen es trobava sota en aquell moment i va rebre l'impacte dels maons.

Per culpa de l'accident el nen va patir un traumatisme cranioencefàlic i contusions greus i, per tant, va requerir atenció hospitalària. Quan el pare es va adonar, va traslladar el menor a l'hospital. Ho va fer sense esperar les ambulàncies, malgrat que diverses persones havien donat l'avís al 112.

Va morir aquella mateixa nit

Quan les ambulàncies van arribar al xalet, el nen ferit ja estava anant cap a l'hospital al cotxe del seu pare. Així i tot, es van quedar al lloc perquè els psicòlegs poguessin atendre els familiars del menor. Aquests es trobaven en xoc, alterats per la tragèdia ocorreguda allà mateix.

El nen, de nacionalitat espanyola, va arribar amb vida a l'Hospital Universitari de Móstoles, on va ser atès pels metges. Van fer tot el possible per salvar-li la vida, però va morir aquella mateixa nit a causa de les lesions que va patir. La comunitat on viu va quedar devastada.

 

Allà, dotacions de la Policia Local de Navalcarnero i de la Guàrdia Civil van iniciar les primeres diligències per aclarir els fets. El cas es troba ara al jutjat número 1 de Navalcarnero. Caldrà aclarir si va ser un desafortunat accident o hi ha algun tipus de negligència punible.

Preocupació entre els pares

Hi ha preocupació entre els veïns de Navalcarnero, especialment de la zona de xalets on va passar la tragèdia. Hores després dels fets, van començar a circular missatges als grups de WhatsApp. Demanen revisar aquests murs per comprovar el seu estat i impedir que la desgràcia es repeteixi.

Dilluns a la nit, un adolescent de 13 anys va morir després de caure d'una teulada en una fàbrica abandonada a Ontinyent. El menor va precipitar-se d'una altura de vuit metres. Els seus pares van estar buscant-ho durant tres hores, fins que finalment van trobar el cadàver al voltant de la mitjanit.

Un amic del mort va explicar als pares que aquella tarda havien estat junts a la vella fàbrica 'Hilaturas Jordá'. La policia es va desplaçar fins allí i van descobrir el cos del menor estès a terra, a l'interior de l'edifici. Les assistències mèdiques no van poder fer res per salvar la seva vida.

Investiguen què ha passat

La policia ha obert una investigació, i intenten aclarir per què l'amic del difunt no va dir res fins al cap de dues hores. Els pares van avisar de la desaparició del menor a les 22.30 hores, perquè no van poder contactar amb ell. Van preguntar al seu amic, però aquest els va dir que no sabia on era.

Aquest mateix noi va puntualitzar que a la tarda havien estat jugant a la fàbrica, fet que va mobilitzar els serveis d'emergència cap al lloc. La investigació apunta inicialment a un succés accidental. Tanmateix, estan tractant de determinar les circumstàncies en què va caure el menor mort.

Els metges van confirmar al lloc la mort del menor, la família del qual és d'origen búlgar. Segons fonts veïnals, la fàbrica està en ruïnes i hi ha cartells que adverteixen que el pas està prohibit. Així i tot, són freqüents les incursions de persones que entren per la part del darrere.