ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Mor un nen de quatre anys mentre feia la migdiada a la guarderia

El petit va patir una infecció vírica que va provocar que deixés de respirar

Cillian, de 4 anys, mort mentre feia la migdiada a la llar d'infants
El petit Cillian dormia quan va deixar de respirar i va acabar morint a l'hospital | Catalunya Diari

Un nen de quatre anys va morir quan feia la migdiada a la seva llar d'infants a la població irlandesa de Cork. A causa d'una infecció vírica, el menor va deixar de respirar mentre dormia i va acabar perdent la vida un cop va ser traslladat a l'hospital. 

Els fets van tenir lloc el 14 de desembre de 2018. Cillian, que té dificultats per comunicar-se derivades d'un trastorn d'espectre autista, es trobava a la sala on dormen els nens amb la resta de companys. Normalment tenia una persona que vetllava per les seves necessitats que va marxar unes dues hores abans que el trobessin mort. El va deixar en el seu racó preferit dormint i «les seves galtes estaven rosades», explicava al 'Mirror'. Abans d'anar-se'n va confirmar a la resta dels treballadors que el petit estava dormint.  

Imprudència dels treballadors de la guarderia

En aquells moments eren a la llar d'infant quatre persones, la propietària i tres treballadors més. Mentre la primera i dos d'ells feien un sopar de nadal, el quart adult havia d'estar vigilant la sal del son dels nens cada deu minuts, però no ho va fer. Així hauria quedat en una auditoria realitzada al centre, que va confirmar la falta de rigor amb la política del son segur, i que va dur el cas als tribunals.

El pare del nen denuncia que el seu fill va ser «abandonat a la sala». Quan un dels treballadors va entrar a la sala, era massa tard. El petit Cillian no respirava quan el van trobar. Tot i que el van traslladar a l'hospital, les maniobres de reanimació cardiopulmonar van ser infructuoses. 

Fonts hospitalàries van confirmar que la causa de la seva defunció va ser una parada cardiorespiratòria derivada per una miocarditis i una pneumònia bronquial bilateral florida. La metgessa que va dur el seu cas reconeixia que possiblement el nen no presentava símptomes del que li passava i que podria fer pensar que la mort era natural. Els pares lamenten que no hi hagués ningú vigilant els nens. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari