Julia, la nena de 5 anys que ha perdut la vida en tocar els llums de Nadal

La petita estava jugant amb els seus germans quan va succeir la tragèdia

Imatge de llums de Nadal
Una nena de 5 anys ha mort mentre estava amb la seva família mirant i tocant les llums de Nadal | Europa Press

Amb les festes de Nadal acostant-se són molts els llocs públics que comencen a vestir-se de gala amb els seus motius nadalencs il·luminats per les llums de colors tan típiques d'aquesta època de l'any. Amb aquestes últimes precisament cal tenir una especial cura. I és que no deixen de ser una arma de doble tall per als més petits que es veuen atrets pels seus centellejos i poden voler acostar-se massa a elles per a tocar-les.

Al Brasil, una petita de tan sols 5 anys moria aquest passat divendres precisament per culpa del cablejat de les llums nadalenques de la seva localitat. La nena, que es deia Julia, havia sortit amb els seus pares i els seus germans a veure l'encesa de les llums nadalenques del seu lloc de residència quan de sobte va succeir la inesperada tragèdia.

Va ser traslladada a l’hospital, però no van poder salvar-la

Després de fer-se fotos amb la resta de la família per a guardar un record bonic d'aquest dia tan especial, sobretot per als més petits, la petita Julia va començar a jugar amb els seus germans pels voltants de la zona quan alguna part del cablejat li va produir una gran descàrrega elèctrica. 

Encara que la petita va ser ràpidament traslladada a l'hospital i atesa pels serveis sanitaris, no va poder recuperar-se de les ferides que van posar fi a la seva vida poc temps després.

«El que se suposava que anava a ser una excursió familiar s'ha convertit en una tragèdia», assegura la mare en declaracions que recull el diari The Sun. «Li encantava cantar a l'església i volia ser veterinària de major», es lamenta.

Els responsables de la instal·lació elèctrica porten 10 anys muntant les mateixes llums en aquest precís lloc i estan convençuts que tota la instal·lació estava correctament realitzada. Malgrat això des de l'empresa encarregada de la il·luminació nadalenca s'ofereixen en tot el necessari per a aclarir que va ser el que li va poder passar a la petita Julia.Segons els seus pares, quan Julia va ficar la mà en una estructura metàl·lica de sobte es va quedar «embussada» i el que anava a ser un bonic dia en família va acabar sent la jornada més trista de l'any per a ells. Ara, la policia ha iniciat una recerca per a esclarir quins van ser exactament les causes que van portar a aquest tràgic final en aquesta localitat brasilera.

Una altra tragèdia amb l'enllumenat nadalenc com a protagonista  

Dues setmanes abans, la localitat sevillana de Tocina també es vestia de dol per un cas relacionat amb les llums de Nadal. Un home moria després de precipitar-se des d'una grua-cistella, segons informava Emergències 112.

 

Sobre les 11.10 hores els serveis d'emergència van rebre una trucada que demanava auxili per a un home que havia caigut des d'una altura aproximada de cinc metres al carrer Benito Pérez Galdós. L'home de 53 anys estava col·locant l'enllumenat nadalenc quan es va precipitar des de la grua on estava treballant.

Segons informava després l'ajuntament de la localitat, l'accident es va produir per un trencament al braç de la màquina elevadora que sostenia la canastreta on treballava a gran altura la víctima.

Malgrat haver traslladat al treballador al centre sanitari més pròxim, res es va poder fer per salvar la seva vida i poc després va morir en aquest mateix lloc.

Des de CCOO Sevilla, el seu secretari d'Acció Sindical, Carlos Aristu, demanava encaridament a l'ajuntament de la localitat sevillana que es dugués a terme una exhaustiva recerca per a conèixer com més aviat millor totes les causes de la mort d'aquest treballador. I és que no volen haver de lamentar cap pèrdua més per culpa d'una altra fallada que ell mateix atribueix al sistema preventiu.


Comentaris

envia el comentari