Kali, niña de 4 fallecida de covid, contagiada por su madre negacionista

Mor una nena de 4 anys per COVID-19, contagiada per la seva mare negacionista i no vacunada

La dona lamenta el seu error, que podria haver evitat la seva mort

Kali Cook és el nom de l'infant que ha mort per coronavirus a 4 anys a Galveston. La família encara no és conscient dels fets, però la realitat és que no la tornaran a veure més. La més afectada és la mare, totalment negacionista, que hauria pogut evitar aquest calvari. 

Fa pocs dies, la nena es va convertir en la víctima de coronavirus més jove de la localitat a l'estat de Texas. Tota la seva família s'havia contagiat. Les autoritats sanitàries asseguren que el contagi directe va ser de la mare, Karra, que no s'havia volgut vacunar.

Dilluns passat, Karra Harwood va donar positiu per coronavirus després de fer-se una prova. Seguidament, es va confinar per evitar infectar la seva parella i els fills. Malauradament, tots es van acabar contagiant.

Els primers a mostrar símptomes greus van ser la seva parella i el fill petit, de tot just cinc mesos. Els van hospitalitzar de manera gairebé immediata. L'endemà, però, la víctima va ser la germana, de 4 anys. 

De matinada, la nena es va començar a trobar malament. Cap a la mitjanit va notar una febre desorbitada. En aquest moment, li van donar medicaments per intentar baixar-li la temperatura, que va semblar a funcionar i Kali es va tornar a dormir.

Poc més tard, la parella es va despertar i va anar a veure com estava la filla, però ja era tard. «Va morir mentre dormia», relatava la mare a 'The Daily News'.

Kali no havia estat diagnosticada amb cap problema immunològic o una altra infecció de salut, segons la versió de la mare. L'única cosa que sí que era veritat és que solia emmalaltir alguna cosa més que la resta dels seus germans.

 

La mare es penedeix de no haver-se vacunat

La mare de Kali no pot evitar pensar, dies després de la seva mort, que ho podria haver evitat. Ella mateixa confessa que durant tota la pandèmia havia mantingut una postura negacionista. En cap moment es va arribar a plantejar que calia vacunar-se contra la COVID-19.

«Jo era una de les persones que estava en contra de les vacunes», deia al diari nord-americà. «Ara, desitjaria no haver-ho pensat mai», afegia mostrant la seva desesperació. Espera que la seva història serveixi d'exemple per conscienciar que el virus també pot posar fi a la vida dels més petits.

És per això que ha demanat recordar-la com la «nena preciosa» que era. No acostumava a posar-se vestits, però era molt divertida i preferia «jugar amb granotes i cucs. Era la vida en persona», sentenciava.

Les autoritats descarten que Kali s'encomanés a l'escola

El districte escolar de Dickinson, d'on era la nena, confirma que Kali ja havia començat l'escola a KE Little Elementary de Bacliff. L'última vegada que havia anat a classe va ser el dia 1 de setembre.

Les autoritats sanitàries descarten gairebé per complet que es pogués encomanar al centre escolar. Philip Keiser, agent local de salut de Galveston, va concloure els fets com una tragèdia. Confirma que no hi va haver cap altre alumne ni adult de l'escola que estigués en contacte estret amb Kali que hagi donat positiu.

Com a Espanya, els infants menors de 12 anys encara no poden ser vacunats als Estats Units. És per això que les autoritats de Galveston han fet una crida a la seva comunitat adulta i jove perquè es vacuni i protegeixi els altres.