Fotomuntatge de Heidy Valeria i unes galetes per a gossos

Mor una nena de 2 anys en menjar-se una galeta enverinada que li van llançar al seu gos

Heidy Valeria es va menjar una galeta enverinada que va trobar al jardí de casa seva

El municipi mexicà de Tototlán està commocionat. I és que dijous passat, 3 de febrer, hi va tenir lloc una autèntica tragèdia: Heidy Valeria, de només 2 anys, va perdre la vida.

La mena es va menjar una galeta enverinada que va trobar al jardí de casa seva i que prèviament havien tirat per al seu gos, i aquesta va ser la causa de la mort. L'objectiu era silenciar el sorollós gos de la família, i qui va acabar ingerint el verí va ser la pobra criatura.

Heidy Valeria va ser traslladada a l'hospital de l'estat de Jalisco, però els metges no van poder fer res per salvar-li la vida. I ara mateix encara hi ha moltes incògnites per resoldre en la investigació.

Tota una vida al davant

Els veïns de Tototlán han quedat consternats amb la notícia. I és que, sens dubte, la mort de la nena no ha passat desapercebuda al municipi mexicà. Diversos mitjans de comunicació del territori han assegurat que Heidy Valeria estava jugant amb una altra nena quan van trobar la galeta, la qual van decidir compartir.

Per desgràcia, l'aliment estava enverinat, i havia estat llançat al jardí de la casa amb la intenció que el seu gos se la mengés. Tot i això, no va ser l'animal qui la va ingerir.

Pel que fa a l'altra nena, de 6 anys, tal com va informar el reporter Armando Parra de TV Azteca a Jalisco, es troba en estat delicat, però s'estabilitzarà. La pobra Heidy Valeria, però, no ha tingut tanta sort i ha acabat morint, fet que ha deixat la seva família destrossada.

Ja hi ha un presumpte culpable

Quan s'han assabentat de la tragèdia, els residents del lloc han mostrat suport a la família de Heidy. A més, els veïns ja han assenyalat un presumpte culpable, que podria haver estat l'autor dels fets i, per tant, el causant de la mort de la nena.

Creuen que va ser un veí del municipi que estava fart que el gos bordés tant i que el va intentar matar llançant-li una galeta enverinada, amb tanta mala sort que el menjar adulterat va acabar a la boca de Heidy Valeria.

La menor va ser ingressada a l'hospital dos dies després d'ingerir aquest aliment. Tot i això, el funcionari local Epigmenio Carrillo ha assenyalat que encara no s'ha confirmat la causa de l'enverinament de la nena.

D'altra banda, Carrillo ha afirmat que un altre nen de sis anys de Tototlán ha estat hospitalitzat d'urgència a causa de l'enverinament per una substància que no ha estat identificada. Caldrà esperar per a saber si aquesta malaltia està relacionada amb la de Heidy Valeria.

Les autoritats van fer tot el possible, però no va ser suficient

La trista notícia de la mort de Heidy ha estat confirmada a través del compte personal de Facebook de Juan Carlos Velázquez, el president municipal, que ha estat molt pendent del cas en tot moment.

Publicació a Facebook del president municipal de Tototlán sobre la mort de Heidy Valeria
Juan Carlos Velázquez ha comunicat la mort de la nena de 2 anys, Heidy Valeria | Facebook

Així mateix, altres entitats, com la Fiscalia de l'Estat de Jalisco han protestat amb força mitjançant missatges sobre el maltractament d'animals. Creuen que delictes com aquest no han de quedar impunes i que, per tant, cal trobar el responsable dels fets com més aviat millor.

Icones del país com Arturo Illes, activista mexicà, s'ha pronunciat a través d'Instagram, i ha demanat al governador de l'Estat que el cas de Heidy Valeria es resolgui ben aviat.

I no només ell, milers de persones del país han reclamat justícia per a Heidy Valeria, que va morir de manera injusta. Tal com va escriure un internauta, «l'únic pecat que havia comès va ser tenir un gos».